Frölundas nya formationer gav utdelning

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

GÖTEBORG. Fiaskostämpeln från hemmapremiären var borta.

Frölundas 4–0-vinst mot Linköping var en moralisk arbetsseger med nya formationer.

– Efter matchen mot Brynäs var det här enda vägen vi kunde gå, säger Roger Rönnberg.

Med fyra förluster i de sex första tävlingsmatcherna (CHL inkluderat) för Frölunda ändrade tränaren Roger Rönnberg om i formationerna hos regerande mästarna inför mötet med Linköping.

– Vi har varit väldigt frustrerade över att vi inte har nått vår standard, medgav stjärnan Rhett Rakshani till CMore.

Det var just Rakshani som jobbade in SHL-säsongen 2019/20 för Frölunda.

Men utan guldglans.

Trycket släppte

1–0 (14.27) tråcklade 31-åringen in mellan benen på Linköpingsmålvakten Jacob Johansson i en tilltrasslad situation där målet godkändes efter videobedömning.

Vid 2–0 (19.02) serverade Rakshani Simon Hjalmarsson som vackert tryckte in pucken mitt framför målet i spel fem mot fyra.

Känslan var att en hel del förväntningar och tryck släppte i det ögonblicket både hos hemmaspelare och från kritiska fans i Scandinavium.

Rönnbergs nya formationer gav utdelning direkt via bättre inställning och hårdare slit.

– Vi är ett lag med stora ambitioner. Vi har inte så stort tålamod när vi förlorar. Som spelare anpassar man sig till sina nya medspelare. Alla har varit med om sånt här tidigare, sa Rakshani till CMore.

– Vi har bara bra spelare i det här laget så det spelar egentligen ingen roll vem man spelar med, sa amerikanen som fått Nicklas Lasu i kedjeformationen tillsammans med Mats Rosseli Olsen i stället för Johan Sundström.

Suveränt Laschassist

En minut in i mittenperioden kom 3–0 genom Jacob Peterson efter mycket fin passning av Ryan Lasch från bakom målburen.

Frölunda kunde, efter de spelmässigt mer jämna första 20 minuterna, ta över mer och mer delvis tack vare flera möjligheter i spel fem mot fyra men utan att gå i väg ytterligare i målprotokollet.

Tendensen höll i sig även i sistaperioden: Frölunda kontrollerade, skapade fler målchanser utan att tokdominera. Efter 16.24 kunde Viktor Ekbom med ett rappt slagskott fastställa 4–0.

Roger Rönnberg sa efteråt:

– Vi tar steg för steg uppför trappan. De här tre matcherna har gett en förbättring, men det är kanske inte så svårt efter matchen mot Brynäs… Det är nästan den enda vägen man kan gå. 

– Det börjar bli bättre fokus på vad laget ska genomföra än vad individer ska göra. Vi börjar växa ihop som ett lag och offra oss för varandra. Vi börjar se lite spår i flera kedjor med spelglädje, säger Frölundatränaren.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!