Stjärnans förvandling: ”En rolig bild”

Elias Petersson jämförs med seriehjälten

avMattias Karlsson

Elias Pettersson har tränat hårt under sommaren hemma i Sverige.

På sociala medier jämförs den nya muskulösa kroppen med superhjälten Captain America.

– Det var en rolig bild, men det kanske inte är så stor skillnad, säger han.

Elias Pettersson har genomfört sitt första träningspass med Vancouver Canucks hemma i British Columbia på västkusten inför den kommande säsongen.

Bilderna på den 20-årige centern vid ankomsten till Kanada har skapat uppmärksamhet i Nordamerika.

Ett populärt inlägg på twitter visar en bildjämförelse med fiktiva seriefiguren Steve Rogers som genomgår en stor kroppslig förändring när han blir Captain America.

”Elias Pettersson is looking like Captain Canuck this year”, lyder texten till inlägget där bilderna visar när skådespelaren Chris Evans spelar Captain America.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Elias Pettersson

Tränat mycket styrka

Svensken tar självmant upp bilden i en intervju med en samlad grupp mediarepresentanter, intervjun har publicerats i Vancouver Canucks officiella kanaler.

– Jag såg en rolig bild på twitter, kanske det inte är lika stor skillnad som Captain America. Men det var en rolig bild, säger Elias Pettersson och skrattar.

Under sommaren med har Elias Pettersson utgått från nybyggda lägenheten med havsutsikt i Sundsvall, han har tränat på is med sina tidigare svenska klubbar Timrå och Växjö där storebror Emil Pettersson finns.

Samt uppenbarligen tillbringat mycket tid med vikterna på gymmet.

– Jag pratade med min fyscoach hemma vad jag ville bli bättre på och vad som skulle göra mig starkare. Han satte upp ett schema för mig och jag har följt det under sommaren, jag känner mig stark, säger Elias Pettersson.

Dippade i slutet

Han fortsätter att utveckla vad det är han har velat förbättra inför den kommande NHL-säsongen.

– Jag vill bli kvickare i tajtare vändningar. Överlag vill jag ha mer kraft och ork, i slutet av förra säsongen kände jag mig ganska trött och hade inte 100 procent energi för varje match så det har varit det huvudsakliga fokuset den här sommaren, säger Elias Pettersson.

Under sin första NHL-säsong förra året blev Elias Pettersson utsedd till årets rookie – han vann både poängligan och skytteligan för rookies (66 poäng – 28 mål och 38 assist –på 71 matcher i grundserien), han vann interna poängligan i Vancouver Canucks och han blev femte bästa svensk i totala poängligan.

Bland Captain Americas superkrafter finns bland annat övermänsklighet när det gäller fysik, fart, smidighet, reflexer, sinnen och mental bearbetning.

Serie- och filmhjälten är också mästertaktiker, strateg och fältchef – en av filmerna har namnet The Winter Soldier, eller den ”svenska titeln” The Return of the First Avenger (hämnaren).

Vancouver Canucks missade Stanley Cup förra säsongen, i premiären onsdag den 2 oktober väntar Edmonton Oilers på bortaplan.

Elias Pettersson fyller 21 år den 12 november.

ARTIKELN HANDLAR OM