Fördel Toronto i jämna matchserien

avTT

Toronto har tagit ett litet grepp om åttondelsfinalen mot Boston. Efter en tät och chansfattig match vann Toronto med 2–1 och är bara en seger från avancemang i NHL-slutspelet.

Den femte matchen i den jämna serien förblev mållös i över 50 minuter. I andra perioden träffade Bostons David Krejci ribbkrysset, men mycket mer skönspel än så blev det inte.

Först med knappt nio minuter kvar att spela hittade Auston Matthews målet. En öppnande passning i offensiv zon från Jake Muzzin hittade Matthews, som nära nog hade öppet mål när han spräckte nollan och stänkte in 1–0.

– Båda lagen spelade bra försvar och det hände inte så mycket de första perioderna pucken gick mest fram och tillbaka. Så det var skönt att få spräcka nollan, säger på en presskonferens efter matchen.

Foto: Michael Dwyer/AP/TT
Toronto jublar efter Auston Matthews (i mitten) mål mot Boston.

Utmanade domslutet

Boston protesterade, men efter en videogranskning godkände domarna målet, trots en misstänkt interference av Torontos Zach Hyman mot Bostonmålvakten Tuukka Rask.

– Jag har varit med om det några gånger och det är bara att hoppas på det bästa och som tur var godkände de målet, säger Matthews.

Halvannan minut senare fick Toronto till en snabb spelvändning, Andreas Johnsson fick pucken, passade till Kasperi Kapanen och 2–0 var ett faktum.

I ett desperat sista försök till reducering plockade Boston ut Raask, men närmare än ett tröstmål kom inte hemmalaget. Matchserien fortsätter på söndag kväll, svensk tid, då i Toronto.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL