Svenskens läckra mål i natt: ”Såg en glipa”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Foto: DARRYL DYCK / TT

NEW YORK. Andre Burakovsky stod för ett rasande grant mål i natt – mellan benen på en Chicago-back.

– Jag brukade ofta skjuta så när jag var yngre och såg en glipa, så jag tänkte att jag kunde testa nu också, säger han till Sportbladet efter Avalanches 4-1-seger i United Center

Det var i mitten av andra perioden i mötet mellan Chicago och Colorado ”Burra” slog till.

Han tog ner en hög, förlupen puck med en hand i mittzonen, kryssade sig över blålinjen och avlossade ett rasande snabbt skott som gick mellan benen på hemmanacken Olli Määttä och in i nätet bakom keepern Corey Crawford.

– Jag brukade ofta skjuta mellan benen på backarna när jag var yngre och såg en glipa hos honom, så jag tänkte att jag kunde testa nu också, förklarar den 24-årige skåningen på telefon från Chicago.

– Fast jag såg inte att pucken gått förrän jag själv befann mig bakom kassen. Kul såklart.

Målet var Andres trettonde för säsongen, varmed han skuggar trion Elias Pettersson, Victor Olofsson och Elias Lindholm i toppen av den svenska målligan.

”Kontroll från start”

– Med tanke på att jag gjort tolv de senaste säsongerna, och vi bara är halvvägs i år, får jag vara nöjd med den siffran, konstaterar han.

Något annat än nöjd är det också svårt att vara med Avs spel på slutet. De har vunnit samtliga matcher i december – utom den mot St. Louis precis innan nattens drabbning.

– Men just för att vi förlorade den var det väldigt viktigt att vi vann ikväll, menar ”Burra”.

– Vi var väldigt inställda på att studsa tillbaka direkt och det gjorde vi verkligen. Jag tycker vi kontrollerade den här tillställningen från start.

Gabriel Landeskog bidrog med två assist och Anton Lindholm med en.

▪▪▪

New Jersey Devils klarar sig fint utan Taylor Hall.

De vann i alla fall nattens match mot Anaheim i The Rock – den första sedan superstjärnan trejdades till Arizona – med 3-1.

– Det känns som att vi har hittat tillbaka till vårt eget spel nu, säger coachen Alain Nasreddine till klubbens hemsida.

Jesper Bratt assisterade till ett av målen.

▪▪▪

Regerande mästarna St. Louis håller undan i toppen av västra konferensen efter en 2-1-seger mot Edmonton hemma i Enterprise Center i natt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!