Ritola: ”Jag och familjen har fått ta emot hot”

avEmelie Fredriksson

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Mattias Ritola värvades hem till Leksand för att hjälpa klubben kvar i SHL.

Efter degraderingen fick 30-åringen ta emot mycket skit – och till och med hot mot både honom själv och familjen.

– Det är så sjukt jävla onödigt, säger Ritola till siljannews.se.

Mattias Ritola återvände till Leksand under säsongen, som slutade i att Dala-laget föll ur SHL efter en kvalrysare mot rivalen Mora.

Den NHL-meriterade spelaren valde nyligen att karriären fortsätter i klubben även i allsvenskan och nu berättar han om tiden efter degraderingen.

I en intervju med Siljannews säger han bland annat att han fått motta mycket skit – till och med hot – efteråt.

”Fått mycket skit”

– Jag har fått mycket skit, det kan jag säga, helt klart. Både jag och min familj. Man kanske ska chilla ner lite som människa. Man kanske inte ska sätta sig ned framför dumburken och skicka ut massa hot. Vill man någonting kan man söka upp mig istället. Sånt här behövs inte, det är så sjukt jävla onödigt, säger han till siljannews.se.

Efter att det stod klart att Ritola stannar i klubben ändrade många uppfattning.

– Det är faktiskt många som ringt och bett om ursäkt till och med, just för att de har spytt galla över mig. Jag förstår att de är frustrerade över hur jag spelade när jag kom hem, men det som stör mig är när folk hör av sig och säger att jag inte tagit i, för det är rent jävla skitsnack. Det tänker jag inte ta. Visst, de får säga att jag har spelat dåligt, det håller jag med om och jag får ta på mig stort ansvar för att vi åkte ur, säger 30-åringen.

ARTIKELN HANDLAR OM