Efter kraschen: ”Blev tufft för oss att hantera”

Thomas Berglund var ärlig efter att HV71 kraschat Brynäs guldplaner

HOCKEY

GÄVLE. Le Mat-pokalen var på plats, guldmålningen var förberedd och Gävle var inställt på fest.

Men Brynäs kraschlandade i en fullsatt Gavlerinken.

– Det blev tufft för oss att hantera den här stämningen och att kunna avgöra på hemmaplan, säger tränaren Thomas Berglund. 

Med en smått galen upphämtning höll Brynäs på att matchen till förlängning. Men 0–4-underläget från de två först perioderna var för stort att hämta in. I istället fastställde Oscar Sundh slutresultatet till 5–3 i tom bur.

Ett resultat som präglades av HV:s chockstart med tre mål på de elva första minuterna. 

Inget guldfirande i Gävle, en stad som hade laddat upp i tre dagar för att fira sina hjältar.

I stället fick Brynäs snabbt omgruppera och bestämma sig för att bussa ner till Jönköping på fredag för en sjunde och direkt avgörande match på lördag.

Avgörande målet blev omdiskuterat

– I dag (torsdag) ska vi deppa och gå igenom den här matchen. Jag tycker spelarna ska få deppa ordentligt och var förbannade. Men från det att vi ses i morgon så skiner solen igen, säger Thomas Berglund. 

HV:s fjärde, och matchavgörande mål, kom efter två minst sagt omdiskuterade situationer. Först missade domarna att HV sex utespelare på isen, sedan åkte lagkaptenen Jacob Blomqvist ut för en tackling på Anton Bengtsson. 

Två situationer som Brynäslägret tyckte domarna missbedömde totalt: 

– När HV har sex utespelare på isen…, den tar domarna hundra gånger av hundra, men inte den hör gången. Sedan åker vi på en väldigt tuff utvisning som de får mål på, säger Thomas Berglund.

”Hade tagit det med hull och hår”

Jacob Blomqvist var inte alls nöjd med domarens bedömning:

– Jag tycker faktiskt han förstärker. Det är slutspelshockey och det ska smälla och det tar en sån utvisning. 

Nu måste Thomas Berglund få sitt lag att ladda om till Match 7. 

– Klart det känns deppigt just nu efter förlusten, men om vi inför säsongen fått spela en sjunde avgörande på bortaplan hade man tagit det med hull och hår. 

Och Brynäs har redan vunnit två finalmatcher i Jönköping:

– Ja, det har varit lite omvänt med fördel av hemmaplan. Vet inte om det är någon press att leverera finare hockey på hemmaplan. Och ska jag var helt ärlig skiter jag fullständigt i om vi vinner hemma eller borta, huvudsaken är att vi vinner guldet, säger Blomqvist.  

ARTIKELN HANDLAR OM