Erik Karlsson succé när San Jose skrällde mot Minnesota

Publicerad 2022-12-23

LOS ANGELES. Erik Karlsson började fira jul redan i natt.

Han gjorde ett mål och slog förstaassisten till ytterligare tre när San Jose småskrällde mot Minnesota.

– Det var vår bästa match för säsongen och allt blir lättare när hela laget presterar på den nivån, säger sexan i NHL:s poängliga till Sportbladet efter 5-2-segern.

Följ ämnen
NHL

Sagan om Erik Karlssons återuppståndelse börjar bli lika häpnadsväckande som den om Nazaret-sonen vars födelsedag vi står i begrepp att fira de kommande dygnen.

Den 32-årige smålänningen var återigen ett monster när Sharks tog sig an Minnesota i sista föreställningen innan juluppehållet.

Redan efter 44 sekunder dök han upp vid Filip Gustavssons högra stolpe och dammade sitt trettonde mål för säsongen. Sedan stod han för förträffliga framspelningar till i tur och ordning Noah Gregor, Timo Meier och landsmannen Oskar Lindblom.

– Ja, det var riktigt roligt att Oskar fick hänga en puck. Jag kallar honom Göran nu.

Göran?

– Ja, målgörarn’, liksom…

Nå, skojaren från Landsbro är nöjd med sin egen insats också – förstås.

– Ja, det kändes bra. Men det var överhuvudtaget vår bästa match för säsongen och mitt jobb blir så mycket lättare när hela laget presterar på den nivån. Jag hittar mer luckor och kommer fram lättare, säger han.

Sammanlagt är ”EK65” nu uppe i sammanlagt 46 poäng. Med det leder han såväl backarnas som den svenska poängligan i överlägsen stil – och parkerar på sjätteplatsen i sammanlagda poängligan.

– Skönt att gå in i julledigheten på det sättet? Ja, det vore värre om det var tvärtom, skrockar han.

– Men jo, det ska bli skönt att få vila och ha det bra under helgen.

Joel Eriksson Ek gjorde ett av gästernas mål.