Petrus Palmu får inte träna med Örebro: ”Ett misslyckande”

Stefan Bengtzén: Vi vill inte att han är med laget på is

Petrus Palmu var en tilltänkt stjärna.

Nu får det finska nyförvärvet inte ens träna med Örebro.

– Ett misslyckande och det är jag den förste att erkänna, säger Örebros general manager Stefan Bengtzén till NA.

Petrus Palmu, 25, är en i raden av finska stjärnor som sökt sig till SHL denna säsong. Den kvicke och poängstarke forwarden skrev på för Örebro efter att utsetts till finska ligans bästa spelare i fjol.

Men framgången har uteblivit.

Petrus Palmu har varit petad i nio matcher

Palmu har svarat för fyra poäng på 15 matcher och varit petad i hela nio matcher. Nu skriver NA att Palmu saknades på tisdagens träning.

PLUS: Lönelista 2022: Så mycket tjänar SHL-bossarna

Expressen var först med att rapportera att han inte får träna med laget, något Örebros general manager Stefan Bengtzén bekräftar för NA.

– Vi meddelade honom i går (måndag) att vi kommit till vägs ände där vi vill på ett bra sätt försöka få det här vidare. Vi vill inte att han är med laget på is. Jag vill inte köra något fulspel. Jag sa till honom att han får vara kvar i huset och vill han använda vårt gym är det okej. Men nu vill vi komma ur det här på ett vettigt sätt så snabbt som möjligt, säger Bengtzen till tidningen.

”Ett misslyckande”

Nu är det upp till Palmu själv och hans agent att jobba fram en flytt till en annan klubb.

– Sedan har jag varit noga och det har jag förtydligat för Palmu med att det är ett misslyckande, både för honom och för oss. Det grundar sig på sportsliga grunder. Det är jag noga med att poängtera för hans agentfirma. Han har skött sina kort väl, han har inte varit någon bråkstake på något sätt. Han har kört på och fick en andra chans vid skador, men det har inte blivit rätt spelmässigt, fortsätter Bengtzén.

Örebro möter HV71 borta på torsdag.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!