Inget mer spel för Mario Kempe den här säsongen

Publicerad 2023-02-17

Det blir inga fler matcher i Luleå-tröjan för Mario Kempe den här säsongen.

34-åringen har en knäskada som behöver opereras.

– Detta är så klart väldigt olyckligt för både Mario och Luleå Hockey, säger Tomas Isaksson, ortoped i Luleå Hockey.

Följ ämnen

Efter fem matchers frånvaro till följd av en knäskada återvände Mario Kempe till isen förra veckan, i matchen mot HV71. Men det såg inte helt hundra ut.

Nu meddelar Luleå att spelaren missar resten av säsongen.

Kempe har en fraktur i knäskålen, och tvingas till operation. Efter operationen är det tre månaders återhämtning som gäller.

– Detta är så klart väldigt olyckligt för både Mario och Luleå Hockey. Men det positiva är att han med all sannolikhet kommer att bli helt återställd och förväntas kunna vara redo till nästa säsong. Det är sorgligt, men skador är tyvärr oundvikligt inom elitidrotten, säger Luleås ortoped Tomas Isaksson i ett pressmeddelande.

Ingen koppling till korsbandet

Luleås läkarstab har kunnat konstatera att frakturen i knäskålen kommit efter att Mario Kempe anslöt till Luleå i november. Skadan har alltså inget att göra med den korsbandsskada som Kempe återhämtade sig från innan han skrev på kontraktet med Luleå.

– När Mario kom till oss var han helt återställd och klarade alla tester till 100%. När vi tittar tillbaka på tidigare bilder så kan vi konstatera att det här är en ny skada som inte kunnat förutses.

Sedan Kempe anslöt till SHL-tian i november har han spelat 14 matcher.