”Ringde Cam direkt när jag fått beskedet”

Publicerad 2023-12-20

Seger direkt i debuten som huvudtränare.

Men Roger Hansson kan se tillbaka på en minst sagt turbulent vecka. 

– Jag ringde till Cam direkt jag fått beskedet, säger Rögletränaren om sin sparkade kollega.

Följ ämnen

Förra söndagen kunde Helsingborgs Dagblad avslöja att Rögle sparkar sportchef Chris och tränaren Cam Abbott. En nyhet som dagen efter bekräftades av klubben. 

De två tvillingarna som de senaste åren varit så starkt förknippade med Rögle BK var plötsligt borta: 

– Det var en turbulent vecka. In i torktumlaren när vi fått ett besked sent en dag. Samtidigt är det bort med grejer som gäller, säger Roger Hansson och symboliserar det genom att symboliskt vifta med armarna framför ansiktet.

– Vad är viktigt för att hitta en väg framåt och där har vi landat bra. Vi ledare som är kvar har haft en väldigt bra dialog. Hittat en bra uppdelning i de extra arbetsuppgifter vi har fått. Det känns tryggt och bra.

Har du haft någon kontakt med Chris och Cam?

– Bara initialt med Cam. Jag ringde honom direkt jag hade fått beskedet. 

Vad sa ni?

– Ah, det är en svår situation. Mycket besvikelse för Cam och vi känner alla en besvikelse, för vi har ett ansvar tillsammans för detta. Vi har gått in i det här med en vision och en tanke framåt. När det inte blir så är det klart att vi känner ett ansvar och funderar.

Roger Hansson.

Stor glädje i omklädningsrummet

Men du tvekade aldrig att ta över?

– Vi tre som fått förtroendet är anställda av föreningen och när vi får beskedet är det att titta framåt som gäller. Är det föreningens vilja ställer vi upp på det. Jag är rögleit och vill göra allt för att det ska funka för den här klubben, säger Hansson.

Och mycket bättre start kunde inte han och Max Bohlin ha fått, seger 4–3 efter straffar borta mot serietvåan Växjö. Och glädjen i bortalagets omklädningsrum var snudd på euforisk. 

Två poäng in på kontot för ett Rögle som vill göra resan uppåt i tabellen. 

– Jag ville ju ha den där där trean, säger Hansson med ett leende efter att Rögle haft ledningen med 3–1.

– Nej, vi är supernöjda. Svår match, Växjö är med i toppen i ligan och ett maskineri som är trygga i sitt sätt att spela.

Rent taktiskt, vad har ni tränare tryckt på inför den här matchen?

– Det har varit kort tid, men vi har försökt att trycka på att vara lite aggressivare och snabbare ut i situationerna i försvarszon och ligga nära. Jag tycker det fungerar bra. De skapar inte supermycket fem mot fem. Kan vi börja där, bli bra där, och känna en trygghet där kommer vi att bygga både målvakterna och oss själva, säger Hansson. 

Om han var nöjd med det aggressivare spelet i egen zon lyfte landslagsforwarden Linus Sandin fram spelet med puck: 

– Vi spelar lite mer med pucken och fyller i varandra på ett bra sätt. Byter korridorer och har mycket fart, säger Sandin.

Cam Abbott.