Vansinniga trejdrallyt fortsatte i natt

Publicerad 2023-03-02

NEW YORK. Ottawa Senators lyckades kuppa åt sig eftertraktade Arizona-backen Jakob Chychrun, finländske Mikael Granlund hamnade i Pittsburgh och danske Lars Eller fick lämna Washington för Colorado.

Jo, det vansinniga trejdrallyt i NHL fortsatte även igår kväll och i natt.

Följ ämnen
NHL

Riktigt lika galen som tisdagen blev onsdagen inte. Inga stjärnor av Patrick Kane-kaliber bytte klubb och inga svenskar fick se sig bortbytta.

Men återigen passade ett flertal av klubbarna med slutspelsambitioner på att utföra bytesaffärer i god tid före fredagens deadline (21.00, svensk tid) – och vi fick ändå tydliga indikator om att John Klingberg snart följer Mattias Ekholm, Rasmus Sandin, Marcus Johansson och de andra i spåren och får skriva sig på ny adress.

Anaheim ställde över honom i nattens hemmamatch mot Washington, av ”trejd-relaterade skäl” och det betyder att en deal är nära förestående.

Här är kvällens och nattens mest iögonenfallande transaktioner.

Jakob Chychrun trejdas från Arizona Coyotes till Ottawa Senators i utbyte mot ett förstaval i draften 2023, ett andraval 2024 och ett andraval 2026. Chychrun har länge betraktats som en av den här marknadens hetaste backar och många varit intresserade av honom, så det är lite förvånande att Coyotes inte fick mer för honom. Tillika är det något förvånande att Senators ”vann” dragkampen, men med den här affären visar de att de verkligen är satsar på att ta sig till playoff.

Mikael Granlund trejdas från Nashville Predators till Pittsburgh Penguins i utbyte mot ett andraval i draften 2023. En förvånande affär då finländaren Granlund har hög lön och två år kvar på kontraktet, varmed Penguins manöverutrymme begränsas drastiskt.

Lars Eller trejdas från Washington till Colorado Avalanche för ett andraval i draften 2025. Knappast regerande mästarnas sista drag, de suktar garanterat efter mer än detta danska komplement.

Shayne Gostisbehere trejdas från Arizona Coyotes till Carolina Hurricanes för ett tredjeval i draften 2026. Det betyder att John Klingberg med all sannolikhet inte hamnar i Carolina, vilket det spekulerats om. Det blygsamma priset sätter också en standard som Anaheim-ledningen inte lär gilla. De vill ha mer än så för Klingberg, men kan kanske inte få det.

Filip Hronek trejdas från Detroit Red Wings till Vancouver Canucks för ett villkorat förstaval i draften 2023 och tillika ett andraval i samma draft. Mycket oväntad affär Hronek har långa stunder varit Red Wings bäst back denna säsong och har ett år kvar på kontraktet. Förklaringen kan bara vara GM Steve Yzerman vill skapa löneutrymme för en större affär.

Teddy Blueger trejdas från Pittsburgh Penguins till Vegas Golden Knights för Peter DiLiberatore och ett tredjeval i draften 2024. Vegas planerar sannolikt för större dealer.

Vladislav Namestnikov trejdas från Tampa Bay Lightning till San Jose Sharks för Michael Eyssimont.

Följ ämnen i artikeln