Mario Grman valde KHL för pengarna: ”Vill se mig död”

Publicerad 2024-06-01

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig och har slutat med hatiska kommentarer.

Men den slovakiske landslagsspelaren Mario Grman är tydlig: han valde KHL för pengarna.

– Folk vill se mig död, säger han.

För några år sedan, innan den ryska invaisionen av Ukraina, huserade Mario Grman i ryska KHL.

Men därefter har han spelat i så väl Finland som Tjeckien, vilket som öppnade upp för att han skulle kunna spela i vårens ishockey-VM.

Detta då det slovakiska ishockeyförbundet gjort som det svenska; stoppat spelare från den ryska ligan, KHL.

Men sedan gick det snabbt. För väl efter turneringen skrev backen på för Admiral Vladivostok i Ryssland. Reaktionerna mot 27-åringen har inte låtit vänta på sig, vilket han berättat för tidningen Nový Čas om enligt Sport.cz.

– Jag var orolig för allmänhetens reaktioner. Det är ett hett ämne i Slovakien och Tjeckien. Jag har fått en del hatiska kommentarer, folk vill se mig död och kräva mig på mina pengar. Det är deras åsikt och den kan jag inte ta ifrån dem. Men ingen av dem har bidragit till min karriär, säger han.

Mario Grman i duell med Kanadas Cody Glass i VM 2023.

Erkänner: ”Pengarna blev avgörande”

En sak är tydlig: han gjorde det för pengarna och det står han för.

Grman ska enligt uppgifter tjäna omkring 30 miljoner rubel, motsvarande 3,5 miljoner kronor, under sitt ettårskontrakt med klubben som huserar i närheten av Stilla havet.

– Jag hade andra erbjudanden, inklusive ett från Slovan Bratislava. Men jag ville inte åka hem. Jag ska inte ljuga... pengarna blev avgörande. Jag spelade i Finland och Tjeckien, men det går inte att jämföra med förutsättningarna som är i KHL.

I samband med den ryska invasionen av Ukraina lämnade flera spelare landets ishockeyliga. Därefter ha flera av dem som stannade kvar i landet fått motta stor kritik, bland annat då flera klubbar i ligan anses ha historiska kopplingar till så väl ryska staten och den ryska armén.

Följ ämnen i artikeln