Gabriel Landeskogs bästa i karriären

avPer Bjurman

NEW YORK. Gabriel Landeskog har spelat i NHL i åtta år – men aldrig startat så bra som den här hösten.

Han gjorde mål i natt igen – och har därmed smällt in sju bara på de senaste fyra matcherna.

– Jag brukar vara trögstartad, så jag är inte riktigt van vid det här. Givetvis är det kul, men jag har upplevt även det motsatta, när pucken inte går in alls, så jag försöker hålla mig ödmjuk, säger Colorado-kaptenen till Sportbladet efter 4-1-segern i Philadelphia

Det är nästan så man blir lite yr när man studerar Gabriel Landeskogs facit från den fyra matcher långa bortaresa Colorado Avalanche alltså rundade av med en 4-1-seger mot Philadelphia i natt.

Han började med ett mål mot New York Rangers, följde upp med ett hattrick mot New Jersey, gjorde två till mot Carolina – och jovisst, det hände mot Flyers också.

Direkt efter en tekning i egen zon i början av tredje perioden högg han på Claude Giroux på blålinjen, fick med sig pucken, störtade iväg i ett friläge och stänkte in det sammanlagt åttonde målet för säsongen.

– Vi hade kollat deras tekningar på video, så vi hade en plan där. Min uppgift var att sätta press på honom och jag vet inte om han missade pucken eller om den studsade över klubbladet, men jag fick tag i den och det var bara att sticka, säger ”Gabbe” på telefon från Philadelphia.

Foto: Tom Mihalek / TT
Gabriel Landeskog galen målform

Och därmed befästes den 25-årige stockholmarens bästa säsongsstart under hela NHL-karriären.

För att det är den han är mitt uppe , det råder det ingen tvekan om.

– Jag har aldrig börjat på samma sätt, nej. Tvärtom, jag brukar vara trögstartad. Så jag är inte riktigt van vid det här, fortsätter han.

– Givetvis är det kul, men jag har upplevt även det motsatta, när pucken inte går in alls. Det är därför jag understryker att det handlar mycket om tur, jag försöker hålla mig ödmjuk.

Trippen i österled blev överhuvudtaget succéartad för Avalanche. De tog sju poäng av åtta möjliga och åker tillbaka hem till Denver fullpumpade med självförtroende.

Stod även för en assist

– Ja, det här får vi verkligen vara nöjda med. Vi har spelat riktigt bra emellanåt och mindre bra andra gånger, men hela tiden hittat sätt att vinna. Det är det viktiga och genererar just självförtroende i hela gruppen, konstaterar Gabriel.

– Nu ska det bli skönt att komma hem, vara ledig en dag och sedan ladda om för Tampa i Pepsi Center på onsdag. Det blir en stor match, de verkar ha kommit igång ordentligt nu.

Den svenske skyttekungen – som redan innan nattens match utsågs till Veckans stjärna i NHL – stod även för en assist mot Flyers och det gjorde Carl Söderberg också.

Foto: BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Gabriel Landeskogs frilägesmål

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM