Rundblads debut slutade i seger

HOCKEY

Alfredsson straffade Minnesota

PHILADELPHIA. I natt debuterade David Rundblad i NHL – och fick vara med om Ottawas första seger för säsongen.

För den här gången kom Senators inte tillbaka från ett tungt underläge.

De lyckades till sist slå Minnesota – på straffar.

Foto: David Rundblad.

Precis som i sina tidigare två matcher låg det unga, orutinerade Ottawa under – den här gången med 3-1 – i början av tredje perioden och precis som mot Detroit och Toronto lyckades laget samla sig till en imponerande comeback under sista kvarten.

Men till skillnad från de gångerna lyckades fullborda återhämtningen i nattens hemmapremiär.

Sjätte rookien att debutera

För efter att först Chris Neil – matchens lirare – reducerat och Colin Greening gick de ut och bara dödade i straffavgörandet. Milan Michalek, Jason Spezza och slutligen Daniel Alfredsson satte alla sina försök och så var säsongens första seger bärgad.

David Rundblad blev samtidigt den sjätte svenske rookien att debutera i NHL.

Den 21-årige backtalangen såg aningen nervös ut i början, men jobbade sig vad det led in i matchen fick till slut mycket respektabla 21 minuters istid.

Fast det är förstås inget mot landsmannen Erik Karlsson. Han klockade in på 28 minuter och elva sekunder mot Minnesota, vilket ju är rena Nicklas Lidström-noteringen.

Det är exakt som ifjol för Pittsburgh Penguins.

De får klara sig utan både Sidney Crosby och Evgeni Malkin – borta för andra matchen i rad med en ”skada i nedre delen av kroppen” i natt.

Men det verkar inte göra så mycket.

Pingvinerna är glödheta och vann hemmapremiären mot Florida med 4-2.

– Vi har självförtroende från förra säsongen. Vi vet att vi kan prestera även utan de två, säger målvakten Marc-Andre Fleury till nhl.com.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL