”Det känns som julafton”

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Per Ledin hade assistshow mot Timrå

HV71 var på väg att tappa sin 6-2-ledning.

Men Per Ledins fem assist räddade laget mot Timrå.

– Det känns som julafton, säger Ledin som snodde åt sig matchpucken.

Timrå fick den drömstart laget behövde mot HV71. Redan efter 1.25 hade Ikka Pikkarainen gett hemmalaget ledningen. Men mindre än två minuter senare hade Andreas Falk kvitterat assisterad av Per Ledin.

Två minuter senare gjorde Simon Önerud 2-1. Sedan började raset efter Per Ledins assistshow.

Först spelade han fram till Oscar Sudhs 2-2 och sedan till Adam Almquists 3-2.

”Once in a life time"

Två minuter in i den andra perioden kom fjärde assisten när Ledin spelade fram till Sundhs andra mål. Bara minuter senare kom femte assisten från Ledin och tredje målet från Sundh.

– Det känns som julafton. Det är once in a lifetime, det kommer aldrig att hända igen, säger Per Ledin till Canal plus och fortsätter:

– Jobbar men hårt får man lite flyt med sig. Jag spelar med fantastiska spelare som gör mål. Det gör det lätt för mig, det är bara att ge pucken till dem.

Timrå nära kvittering

Johan Davidsson utökade till 6-2 innan den andra perioden var sl ut och matchen såg ut att vara avgjord. Men Timrå kom tillbaka. Efter två snabba mål av Matt Murley och Alexander Larsson hade Timrå fått kontakt. Men tre minuter kvar gjorde Murley sitt andra mål i matchen och HV var skakat.

Men med drygt två minuter kvar drog Timrå på sig en onödig utvisning på grund av för många spelare på isen och HV kunde hålla undan.

För Timrå, som bara vunnit två av 14 matcher den här säsongen, är krisen djup.

– Vi ryckte upp oss i sista. Vi måste spela tillsammans och kriga för varandra och gå hårdare på mål. Det är framför mål det händer grejer, då får man lite skitmål med sig också. Det är det vi behöver nu, säger Pierre Hedin till Canal plus.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71