”Nu får vi visa att vi kan stänga en serie”

HOCKEY

Ny seger för Bäckström och Capitals - på väg att slå ut Rangers

1 av 2 | Foto: Svenskduell Henrik Lundqvist och Marcus Johansson i kamp om pucken.

WASHINGTON. Capitals har kopplat greppet om New York Rangers.

De såg i slutspelsrond två i natt till att nolla Henrik Lundqvist & co.

– Vi gjorde en bra match, men har inte åstadkommit något ännu. Nu får vi visa att vi kan stänga en serie, säger Nicklas Bäckström till Sportbladet efter 2-0-segern.

Det är tungt för New York Rangers nu.

De gjorde en bättre match än i onsdags offensivt sett, spelade mer i Capitals zon och hade pucken oftare – men skapade ändå inte särskilt mycket chanser mot Michael Neurvirth.

Det får man nämligen inte mot det nya, defensivt ansvarsfulla och säkra Washington.

– Nej, de får inga frilägen och sånt. Det är det som är bra, vi spelar stabilt och moget bakåt. Alla har lyft sig lagom till slutspelet också, vi har riktigt bra självförtroende, säger Nicklas Bäckström när vi träffar honom i Capitals uppsluppna omklädningsrum efteråt.

Poäng av Johansson

– Samtidigt har vi själva en hel del chanser som jag tycker att vi kunde gjort lite mer av. Vi slarvade en del.

Men två gånger i början av andra perioden small det – efter den typ av misstag som Rangers inte har råd med mot ett lag av Capitals kaliber.

Först fick en omarkerad Jason Chimera pricka in rökare från mitt i slottet, efter finfin passning från Marcus Johansson – sedan följde Jason Arnott snabbt upp med en balja till sedan backen Ryan McDonagh tagit en orutinerad utvisning.

Mer behövdes inte för att östra konferensens segrare skulle kunna ta ett fast grepp om serien mot Rangers.

– Det känns såklart bra att  ha vunnit de två första, men ännu har vi inte åstadkommit något. Nu är det dags att visa att vi kan stänga en serie, säger ”Bäckis”.

Nöjd med första poängen

”Mojo” Johansson är inne på samma resonemang.

– Ingenting är klart. Det blir garanterat tuffa matcher i New York, vi måste fortsätta spela bra, säger han.

Den 20-årige rookien var så lysande i nattens match att coach Boudreau emellanåt slängde in honom mellan Alex Ovetjkin och Mike Knuble i förstakedjan – och han tackade alltså genom att producera karriärens första Stanley Cup-poäng.

–Ja, det var ju skönt att få det överstökat. Det gick bra, jag känner att jag kommit in i det och spelar med självförtroende nu, säger han.

Rond nummer tre avgörs i New York på söndag – 21.00 svensk tid.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL