HV71

HV 71 sparkar Fredrik Bremberg

Av: 

Emil K Lagnelius

HOCKEY

”Detta beslut är bäst för Fredrik och laget”

Fredrik Bremberg får lämna HV 71.
Fredrik Bremberg får lämna HV 71.

HV71 sparkar stjärnan Fredrik Bremberg, 38.

– Vi har inte lyckats få ut den kapacitet ur Fredrik som vi vet att han besitter, säger sportchefen Fredrik Stillman.

Fredrik ”Linkan” Bremberg har varit en av elitserien mest producerade forwards under hela 2000-talet, men många höjde på ögonbrynen när han inför förra säsongen – efter en sejour i Jokerit – hamnade i HV71 och inte i Djurgården.

I stjärnspäckade HV71 hade tränaren Janne Karlsson svårt att hitta en roll åt ”Linkan”, som knappt fick spela i början av förra säsongen.

”Höga krav”

Till slut blev det 25 poäng (9+16) på 49 matcher – en blygsam siffra för att vara Bremberg. Säsongen 2008-09 i Djurgården producerade han 57 poäng (17+40).

– Det är höga krav både från mig själv och utifrån att jag ska göra 50 poäng varje år, men nu har jag hamnat i en annan sits. I HV har jag knappt spelat ett power play. Det är inte en ultimat situation, sa han i en intervju med Sportbladet i januari, då han på 26 matcher bara hade gjort ett mål.

Den här säsongen är Janne Karlsson ersatt som tränare av Ulf Dahlén. Men Fredrik Bremberg har inte fått poängproduktion att komma igång.

På fyra matcher har han bara gjort en assist.

”Inga hard feelings”

I dag meddelade HV71 i ett pressmeddelande att parterna går skilda vägar. Han lämnar klubben omedelbart.

– Vi har inte lyckats få ut den kapacitet ur Fredrik som vi vet att han besitter och anser att detta beslut är bäst för Fredrik och laget. Det finns inga hard feelings och vi önskar honom lycka till under resten av säsongen och i framtiden, säger HV71:s sportchef Fredrik Stillman i ett pressmeddelande.

– Jag har inte lyckats få in Fredrik i de två offensivare kedjorna och det tar jag på mig. Eftersom vi inte lyckats med det gör jag bedömningen att det suger energi från gruppen att ha en spelare i hans kaliber på en position som inte han själv kan göra sig rättvisa i. Vi önskar honom lycka till och hoppas att han får avsluta sin mycket framgångsrika karriär på ett bättre sätt, säger HV-tränaren Ulf Dahlén.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

HV71