Sharks vidare i Stanley Cup

HOCKEY

Murray kritisk trots segern: ”Får definitivt skärpa oss om vi ska komma någonvart i fortsättningen”

NEW YORK. San Jose Sharks är klara för andra slutspelsomgången.

De vann morgonens  drama mot LA Kings – sedan hårt kritiserade superstjärnan Joe Thornton avgjort i sudden death.

– Riktigt skönt att få det avklarat. Men vi tycks gilla att göra det svårt för oss själva, säger Douglas Murray till Sportbladet efter 4-3-segern.

Ja, i vanlig ordning vägrade Sharks ta den enkla vägen i sjätte matchen mot Kings.

De var det klart bästa laget på isen i Staples Center och hade helt rättvist ledningen tre gånger i matchen – men varje gång fick Kings på egendomliga vis komma tillbaka.

– Ja, bland annat gjorde de mål i powerplay två gånger. Vår penalty kill har varit den sämsta sedan jag kom hit till San Jose, vi får definitivt skärpa oss om vi ska komma någonvart i fortsättningen, säger ”Dogge” när vi når honom på telefon i den ljumma kaliforniska natten.

– Samtidigt har Kings varit bra, man måste ge dem all cred. De ger verkligen aldrig upp.

”Känner mig fräsch”

Det gör å andra sidan inte hajarna från Silicon Valley heller. De visade stor karaktär i den sjätte matchen – inte minst när de tvingades döda en femminutersutvisning i slutet av tredje perioden och början av förlängningen.

– Ja, likaså var det starkt att bara fortsätta köra fast vi tappade tre ledningar. Sånt kan vara knäckande, säger mannen dom kallar Crankshaft.

Som själv var inne på isen under lejonparten av den där långa utvisningen– och slet som ett djur.

– Jag känner mig fräsch, men det blir så när vi kontrollerar matcherna och inte spelar så mycket i egen zon. Då får man mer ork att spela aggressivt i egen zon, säger han.

Att det var just superstjärnan – och ”Dogges” nära vän – Joe Thornton som , 02.22 in i förlängningen, svepte in den avgörande  4-3-pucken gläder hela Sharks-truppen extra mycket.

– Ja, det var verkligen rolig för honom. Han har fått mycket kritik för sitt spel under playoff genom åren, men bortsett från serien när vi vann serien och sedan åkte ut direkt har han aldrig varit så dålig som folk sagt. Han bidragit på andra sätt än med poängproduktion, men det är härligt att just han fick avgöra det här.

Kan få möta Detroit

Nu väntar antigen Detroit eller Chicago i nästa omgång – beroende på hur det går i den sjunde matchen mellan Vancouver och just Chicago i morgon.

– Det är två väldigt bra lag. Detroit kommer att vilja ha revansch för det vi gjorde mot dem ifjol och är utvilade nu. Dessutom får de tillbaka ”Zäta”. Så det skulle verkligen bli en serie. Samtidigt skulle Chicago komma med ett enormt självförtroende om de verkligen lyckas med den där vändningen. Men vi får i så fall göra likadant mot dom, utnyttja att de inte fått någon vila. På dem är det vi som ska ha revansch, säger Douglas Murray.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL