Experten: En hämndattack

HOCKEY

Sundqvists gav igen efter Torps propp

1 av 13

Tacklingarna har varit i fokus under inledningen på elitserien och de lär fortsätta att diskuteras.

När Brynäs slog Timrå med 3-1 delades två nya omdiskuterade smällar ut.

– Jag är säker på att det här är betalt för gammal ost, säger Canal Plus expert Leif Boork.

Det var i den första perioden som Nichlas Torp satte in en rejäl tackling intill sargen mot en Brynäs-spelare på väg mot offensiv zon. Jakob Silfverberg var direkt framme och markerade mot Torp.

”Det är lite fult”

– Det är lite armbågstackling och lite fult. Det där glömmer naturligtvis inte Brynäs-spelarna i första taget, sade Canal Plus expert Leif Boork.

Hämnden skulle också komma. Knappt tio minuter in i den andra perioden såg Brynäs Jörgen Sundqvist sin chans när Torp kom i en nästan identisk situation. 29-åringen såg först ut att missa 22-åringen men fällde ut högerarmen och tryckte till Torp.

Smällen blev kraftig och protesterna därefter. Trots det valde domarna Morgan Johansson och Tobias Björk att fria helt.

”Kommer ihåg vad Torp gjorde”

– Jörgen Sundqvist är en kille som har det välsorterat på det övre planet så han kommer ihåg vad Nichlas Torp gjorde i första perioden. Jag är säker på att det här är betalt för gammal ost, säger Boork.

Brynäs ledde med 3-0 när den andra smällen delades ut och höll undan till seger med 3-1. Jakob Silfverberg blev tvåmålsskytt redan i den första perioden innan Jonas Nordquist ökade på till 3-0. Jonathan Hedström reducerade i slutskedet för Timrå men matchens bäste spelare var ändå Brynäs målvakt Johan Holmqvist.

– Jag var med och bidrog i alla fall. De hade ett par svettiga chanser så det var skönt att hålla i den, säger Holmqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brynäs IF