HV bäst i sista perioden

HOCKEY

HV 71 är elitseriens bästa lag – i tredje perioden: ”Vi är smartare”

JÖNKÖPING. En ny uppvisning efter andra pausen.

HV 71 är överlägset målgladast av alla lag i tredje perioden.

– Vi har blivit smartare och tokkör inte längre, säger Andreas Falk, 28, efter 3–1 mot Timrå.

I sista perioden i den galna 8-7-matchen mot AIK i tisdags satte HV 71 fem puckar i nät. Mot Timrå i går kväll på hemmaplan stod det 0–0 efter 40 minuter. Men då vaknade Jönköpingslaget och gjorde tre mål på fem minuter.

– Vi lade in en extra växel helt enkelt, säger Andreas Falk, som prickade in 1–0.

– Mitt första mål för säsongen. Jag siktade under målvaktens bortre arm och den gick in. Riktigt skönt.

”Tömt oss i sista”

På nio matcher har HV 71 gjort 32 mål. Hälften av fullträffarna har kommit i den tredje perioden, och med det är Johan Davidsson och kompani överlägset bäst av alla lag.

– Oj, det visste jag inte. Det är förmodligen inte bara tillfälligheter. Vi är viljestarka och har tömt oss i sista och då har puckarna trillat in. Vi känner oss väldigt vältränade och starka, säger Davidsson.

HV 71 inledde säsongen med tre förluster. Nu har man sex raka segrar. Andreas Falk förklarar:

– VI bara tokkörde de första matcherna. Då var vi helt slut inför tredje. Man måste använda sina krafter på rätt sätt. Man ska ösa energi när man verkligen har chansen att pressa. Har man inte det är det onödigt att åka runt som yra höns. Då blir det juniorhockey av det.

”Hade en tuff start”

HV 71 har klättrat markant och är bara en poäng efter serieledande Frölunda.

– Vi hade verkligen en tuff start och har gått från botten till toppen. Det kommer att vara oerhört jämnt hela säsongen, men det är ett gott tecken att vi är så starka i slutet av matcherna, säger Johan Davidsson.

Laget har dock släppt in åtta mål i tredje och ligger totalt trea om man sammanställer en tabell baserad på sista perioden.

På lördag väntar Växjö hemma i Kinnarps arena.

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71