Luleå utan sin landslagsback

HOCKEY

Johan Davidsson närmar sig comeback

Under nästa vecka hoppas HV-kaptenen kunna gå för fullt.

– Det börjar kännas mycket, mycket bättre, säger han.

Frölunda-Skellefteå

Pavel Skrbek tvingades att bryta matchen mot AIK efter två perioder. Skrbek har magnetröntgas och det visar sig att han har en buktande disk i ländryggen.

– I dagsläget går det inte att säga något om hur länge Pavel blir borta. Det beror helt och hållet på hur han reagerar på den rehab vi nu drar igång. Det kan ta allt från någon dag upp till någon vecka. Det som avgör när Pavel är spelklar igen, är smärtan, säger Stina Hedin, ansvarig för Frölundas rehab.

Tabelljumbon Frölunda saknar dessutom Riku Hahl, Dragan Umicevic och Mika Pyörälä.

Johan Holmqvist står i mål.

Skellefteåbacken Ivan Majesky är inte redo efter sin hjärnskakning. Mattias Lindström har varit sjuk och spelar med juniorerna.

HV71-AIK

HV71 får tillbaka Per Ledin efter avstängning och Oscar Sundh från sjukdom. Jesper Fasth, Johan Davidsson och André Petersson saknas. För lagkapten Davidsson går rehabträningen enligt planerna. Han gjorde en titthålsoperation på sin knäskada för en dryg månad sedan. I två, tre veckor har han tränat på is – utan några bakslag.

– Det börjar kännas mycket, mycket bättre. Jag kan åka någorlunda på isen. Hur lång tid det tar innan jag är tillbaka är omöjligt att säga men förhoppningen är ändå att jag kan gå för fullt igen nästa vecka, säger Davidsson till jnytt.se.

Lance Ward spelar inte mer denna säsong.

AIK saknar Christopher Heino-Lindberg, Tobias Ericsson och Kent McDonell.

Södertälje-Färjestad

Yannick Lehoux har haft magproblem och tränade inte i går.

– Men jag tror inte det ska vara någon fara med honom, säger SSK:s assisterande tränare Peter Larsson till klubbens hemsida.

Färjestad saknar Jonas Junland och Sanny Lindström. Emil Kåberg stod över Timråmatchen, men kan eventuellt spela mot SSK. Även landslagscentern Mattias Sjögren är ett frågetecken. 23-åringen stod över gårdagens träning på grund av en överkroppsskada.

Luleå-Brynäs

Luleåbacken Pierre Johnsson har haft problem med magen, men spelar. Däremot får Luleå klara sig utan Janne Sandström.

– Han har problem med höftböjaren, en klassisk sträckning. Vi räknar med att han kan spela på tisdag, säger Luleås assisterande tränare Thomas Berglund.

Anders Nilsson står i mål.

Brynäs Mads Hansen missar matchen mot Luleå eftersom hans fru ska föda barn. Sebastian Lauritzen var sjuk senast men räknar med spel i kväll.

Målvakten Niklas Svedberg är däremot inte redo för spel

Modo-Djurågården

Modos poängkung Byron Ritchie har en överkroppsskada men han räknar med spel. I övrigt är det inga skador/sjukdomar i Övikslaget. Tuomas Tarkki vaktar kassen.

Djurgårdens Daniel Widing kolliderade med stolpen i matchen mot HV och missar kvällens match. Sedan tidigare saknas Nils Ekman och Jimmie Ölvestad.

ARTIKELN HANDLAR OM