Skriver sjuårskontrakt –  värt 230 miljoner kronor

HOCKEY

Kronwall förlänger med Detroit

NEW YORK. Det nya kontraktet ger mer pengar än de flesta ens kan föreställa sig.

Men det viktigaste för Niklas Kronwall är att han får vara kvar i Detroit Red Wings resten av karriären.

– Det är svårt att förklara, men den här klubben är verkligen som en familj, säger han till Sportbladet.

Som Sportbladet redan kunnat berätta signerade backstjärnan Niklas Kronwall ett nytt kontrakt med Detroit Red Wings under måndagen.

Det gäller över sju år, innefattar en så kallad no trading-klausul och ger den snart 31-årige stockholmaren 33,2 miljoner dollar – eller 215 miljoner kronor.

– Det är såklart skönt att ha den biten ordnad framöver, men pengarna tänker man inte på. Just nu är det där bara en siffra på ett papper, säger han.

Avslutar karriären i Detroit

Liksom övriga svenskar som signerat långa kontrakt med Detroit-klubben de senaste åren – till exempel Henrik Zetterberg och Johan Franzén – talar han hellre om glädjen över att veta att han får spela kvar i ”Hockeytown” under resten av NHL-karriären.

– Många frågar varför vi är så måna om att få vara kvar här och det är inte så lätt att förklara, men den här klubben är verkligen som en familj, från ägare till personalen i ishallen. Vi blir oerhört bra behandlade, förklarar han.

– Sedan ska man ju inte sticka under stolen med att det är skönt att få tillhöra ett konkurrenskraftigt lag. Ägarfamiljen Ilitch är noga med att alltid ha ett lag som kan vara med och slåss om titel och förhoppningsvis får man chansen igen under de kommande åren.

Först gäller det dock att komma ur den ”slump” laget befinner sig i just nu efter fyra raka förluster.

– Men jag är inte särskilt orolig. Vi skapar ändå chanser, det gäller bara att vi blir lite mer resoluta i avslutningarna, säger Kronwall.

Ny  svensk kallas upp till Detroit

Därvidlag kan det redan blågult präglade Detroit får hjälp av en ny svensk framöver.

Under måndagen kallades nämligen 22-årige Gustav Nyquist, som tidigare spelat college-hockey i Nordamerika, upp från farmarlaget i Grand Rapids.

– Vi behöver någon som kan göra mål, säger general managern Ken Holland.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL