SHL-klubben förlänger med succébrorsorna

Publicerad 2018-02-05

SHL-tvåan Djurgården säkrar för framtiden.

Unga bröderna Jonathan och Marcus Davidsson skriver nya kontrakt.

– Det blir otroligt kul att få fortsätta att bygga vår trupp kring dem även nästa säsong, säger sportchefen Joakim Eriksson.

Följ ämnen

SHL:s grundserie är inne på sista fjärdedelen och efter det stundande OS-uppehållet närmar slutspelet sig.

Skrällaget Djurgården bygger samtidigt för kommande säsonger.

Under måndagen skrev talangfulla forwardsen Jonathan Davidsson, 20, och Marcus Davidsson på även för säsongen 2018/2019.

– Båda har haft en fantastisk utveckling det här året och hade det även i fjol. Vi vill hjälpa dem att komma så långt som möjligt i sin utbildning innan de med stor sannolikhet kommer att spela i NHL, säger Joakim Eriksson.

”Enda alternativet”

Båda har Tyresö som moderklubb, men de har spelat i Djurgården sedan unga år och har spelat mer eller mindre med A-laget under tre säsonger.

– Är det någon klubb det ska vara så är det ju Djurgården, så det känns jäkligt kul att vi får fortsätta här. Vi har haft en bra utveckling och det är en väldigt bra miljö, säger Marcus.

– Vi kan inte se oss i en annan klubb i Sverige. Inramningen, all passion och all historia som finns i Djurgården – det känns som att man bär det när man bär tröjan, säger Jonathan.

I december förlängde målvakten Adam Reideborn ytterligare två säsonger och forwarden Lukas Vejdemo ytterligare en säsong.