Sågas av lagkamrat – efter supertavlan

HOCKEY

”Tar den 99 gånger av 100”

1 av 2

Pontus Sjögren blev stor syndabock i Södertäljes förlust mot Linköping.

25-åringen stod för en av årets största tavlor när han släppte in Jan Hlavacs skott från mittlinjen.

– Det är en målvaktstavla. Det är lika bra att säga det på en gång, säger lagkamraten Mathias Månsson till Canal Plus.

Drygt halva matchen var spelad när Pontus Sjögren gav bort alla tre poängen till Linköping i krislagets Södertäljes bortamatch. Detta efter vad som kan vara säsongens största tavla i elitserien.

Skott från mittlinjen

Jan Hlavac skickade en enkel puck ner mot SSK-målet från mittlinjen. Men Pontus Sjögren tvekade, backade in mot målet och släppte in den studsande pucken mellan benen.

– Första målet är en målvaktstavla. Det kan man säga och det är lika bra att säga det på en gång. Den tar han 99 gånger av 100 men han tog den inte, säger lagkamraten Mathias Månsson till Canal Plus.

Nytt billigt mål

Men 25-åringens mardrömsmatch var inte över där. 21 sekunder senare var det dags igen när Magnus Johansson skickade iväg ett löst skott mot Sjögren. Patrik Zackrisson skymde något men fladderpucken såg långtifrån otagbart ut.

– Vi bjuder på ett mål och efter det kommer vi inte in i matchen igen. Just då kändes det väldigt tung, säger Stefan Bemström.

Tavlorna blev helt avgörande när Linköping vann med 3-0. Erik Lindhagen fick äran att sätta det sista målet, 14:23 in i den sista perioden.

Tyngre för Linköping att Andreas Jämtin tvingades bryta matchen med en handsskada.

ARTIKELN HANDLAR OM