Rangers vände mot Alfies Ottawa

1 av 2 | Foto: Henrik Lundqvist försöker förgäves rädda ett skott.
HOCKEY

En rookieback (Michael Sauer) och en rutinerad målvakt (Henrik Lundqvist).

Där har ni New York Rangers hjälteduo när laget slog Ottawa borta med 5–3.

– En mycket bra insats av oss, sa Lundqvist.

Ottawa – som inför nattens hemmamatch mot Rangers förlorat sex av de åtta senaste – inledde piggast och bäst.

Och fick även kvickt utdelning bakom Henrik Lundqvist. Knappt tre minuter in i den första perioden hittade Mike Fisher rätt i power play – efter att rookiebacken Michael Sauer i situationen innan slagit en vårdslös passning rakt i gapet på Senators-forwarden Nick Foligno. Folignos skott räddades av Henke, men Fisher kunde enkelt slå in returen i mål.

Men vi skulle få se mer från Sauer senare i matchen…

Rangers kvitterade till 1–1 genom Derek Stepan och i den andra perioden tog Senators ledningen med både 2–1 (Jason Spezza) och 3–2 (Mike Fischer igen). Däremellan hann Ruslan Fedotenko kvittera till 2–2.

Men det var i den tredje perioden som allt lossnade för Rangers. Först kvitterade Erik Christensen vars skott från snäv vinkel fumlades in av Ottawas målvakt Brian Elliott.

En klockren tavla.

Första målet för Sauer

Sedan var det dags för Michael Sauer igen.

I power play blev Sauer frispelad av Brandon Prust och med ett direktskott överlistade han Elliott. Det var 23-årige Sauers första NHL-mål i karriären.

– Det är någonting som jag alltid kommer att minnas. På varje nivå kommer du ihåg ditt första mål och det var härligt att detta var ett matchavgörande mål också, sa Sauer som spelade sin 28:e NHL-match och faktiskt delar födelsedag (7 augusti 1987) med Sidney Crosby.

Henrik Lundqvist stod för flera fina räddningar. Mest minns vi plockhandsräddningen vid 3–3 efter Mike Fishers dragskott som borrade sig mot Henkes vänstra kryss.

– Vilket fantastisk räddning, ylade tv-kommentatorerna.

Själv hyllade svensken laginsatsen.

– Det var verkligen en bra insats av oss att komma tillbaka tre gånger. Jag tycker vi var beslutsamma att vinna denna efter en tuff förlust på hemmaplan där de fick ett sent mål. Det känns riktigt bra på sättet som vi svarade upp i kväll, sa Henrik Lundqvist till AP.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL