Kaptenen hjälte i streckmatchen

HOCKEY

Oskarshamn tillbaka på playoffplats

I onsdags tappade Oskarshamn den playoffplats man haft sedan i oktober då Mora klev förbi i sammandraget.

Nu har Oskarshamn tagit tillbaka sjundeplatsen – efter seger mot just Mora.

– Det här var en väldigt skön seger för oss, säger lagkaptenen och segerskytten Stefan Pettersson.

Det var en riktigt viktig streckmatch som spelades mellan Mora och Oskarshamn i FM Mattsson Arena.

I onsdags klev Mora för första gången den här säsongen upp på den åtråvärda sjundeplatsen efter seger mot Sundsvall.

Men placeringen på den övre halvan blev bara temporär. Oskarshamn, laget som Mora passerade i onsdags, vann med 3-2 i Dalarna, och tog därmed tillbaka playoffplatsen.

– Det var en viktig seger, men framförallt så gör vi en bra match. Placeringen är faktiskt inte det viktigaste, det var tre poäng som behövdes, säger Stefan Pettersson.

”Lagt det bakom oss”

Mora ledde med 2-1 i början av den andra perioden, men Johan Ryno utjämnade och lagkaptenen Stefan Pettersson skickade in matchvinnande 3-2 för Oskarshamn som därmed plockade den blott andra trepoängaren på de elva senaste matcherna.

– Det går inte att spela bra under hela serien utan det kommer dippar, men vår har kanske varit lite för lång. Vi började förlora några matcher och då sjunker också självförtroendet, säger Pettersson.

Hösten har också varit turbulent i föreningen där sportchefen Tommy Salo och centern Stefan Gråhns försvunnit till Leksand.

– Det är inget vi skyller på, men visst har det påverkat och kanske gett ett energiläckage, även om vi sagt att det inte skulle bli så. Vi valde att prata ut om det som hänt och sedan gick vi vidare, det där har vi lagt bakom oss nu.

ARTIKELN HANDLAR OM