Björklöven räddat från konkurs

Publicerad:
Uppdaterad:

Besked i dag: tingsrätten beviljade ansökan om företagsrekonstruktion

Nej i tisdags.

Ja i dag.

Klassiska Björklöven ser ut att överleva.

Björklöven klarar sig undan konkurs då tingsrätten i Umeå på torsdagen beviljade den allsvenska hockeyklubbens ansökan om företagsrekonstruktion.

"Nu kan arbetet äntligen sätta igång och det blir ett par riktigt tuffa veckor framöver. Men vi tror stenhårt på rekonstruktionen, annars hade vi inte startat processen", säger styrelseordförande Mattias Lundberg i ett pressmeddelande.

Skulderna: 4,4 miljoner

Björklöven har skulder på 4,4 miljoner kronor. I tisdags avslog tingsrätten Björklövens ansökan om företagsrekonstruktion. Klubben lämnade då in två nya ansökningar, en egen och en via fordringsägaren Strandbolaget, skriver Västerbottens-Kuriren. På torsdagen godkände tingsrätten Strandbolagets ansökan och hotet om en konkurs avvärjdes.

I pressmeddelandet skriver Björklöven att "företagsrekonstruktionen kommer att kräva många timmars hårt arbete och mycket samordning."

Enligt Västerbottens-Kuriren garanterar finansmannen Leif Danielsson Björklöven tre miljoner kronor och en ännu så länge hemlig finansiär går in med lika mycket pengar.

TT

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN