Riskerar böter – eller tomma läktare

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Förbundet efter skandalen

Efter skandalen på Hovet i går riskerar nu AIK dryga böter och spel inför tomma läktare.

– Det är ingen åtgärd med omedelbar verkan men vi kommer att undersöka om något brustit i säkerheten, säger Mikael Lundström, tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet, till Sportbladet.

Lundström var själv i Södertälje under kvällen och har bara sett situationen på TV-bilder. Men han säger att förbundet kommer att utreda händelsen.

Ska undersökas

– Det är ingen åtgärd vi gör med omedelbar verkan. Men vi kommer att undersöka om det brustit i säkerheten. Sedan får båda lagen ge sin version av det hela och vad som egentligen hände, säger Lundström.

Lundström säger att han så snart som möjligt kommer att försöka uppdatera sig om händelsen.

Tas upp i tävlingsnämnden

– Vi kommer få en rapporter från domarna och har även haft folk på plats som har en ganska klar bild av det. Men jag vill inte kommentera något innan jag fått en bra bild.

– Vi måste ta redan på mera. Vi undersöker och kollar vad som hänt. Sedan får vi se var det leder till. Jag ska sätta mig in i situationen. Sedan kommer det troligtvis upp i tävlingsnämnden.

Böter och spel inför tomma läktare

Enligt Hockeyförbundets tävlingsbestämmelser riskerar nu AIK – som är ansvarig för säkerheten som arrangör – dryga böter.

AIK kan också tvingas att spela en eller flera matcher inför tomma läktare alternativt på en annan arena. Ett sådant straff skulle innebära en svidande ekonomisk förlust för en klubb som redan blöder ekonomiskt.

Poängavdrag kan inte bli aktuellt, den sortens bestraffning finns inte med i tävlingsbestämmelserna.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!