Modo kan snuva Timrå på stjärnan

HOCKEY

Anders Eriksson väljer mellan rivalklubbarna

Timrå vill förlänga med backstjärnan Anders Eriksson.

Men i stället kan han hamna hos klubbens ärkerival.

Modo har meddelat sitt intresse.

– Jag ska inte förhasta mig, säger Eriksson.

Timrå stod för en riktig chockvärvning när man plockade hem Anders Eriksson, med 13 NHL-säsonger i bagaget, en bit in på denna säsong. Eriksson skrev på ett korttidskontrakt som har gått ut.

Nu vill Timrå förlänga kontraktet över resten av säsongen.

– Jag vet att Timrå är intresserade, jag pratade med dem i dag. Men det känns som att det är mycket att stå i nu, jag ska inte ta något förhastat beslut, säger Eriksson som dessutom har fått en intresseförfrågan från derbyrivalerna Modo.

Kul att spela hemma

– Modo har visat intresse, säger han.

Hur ser du på Modo?

– Jag säger som jag har sagt till dem att jag ska inte ta något förhastat beslut nu, det får vänta lite grann.

– Det är kul att det är mer än ett lag som är intresserade men jag ska vänta och se, folk sätter sig nog ned nu under uppehållet och ser över vad man behöver och vad man inte behöver. Det kanske kommer upp annat också, men det har varit väldans kul att spela här hemma igen.

I morgon åker han hem till familjen i Florida och där ska han fundera över framtiden.

Ett familjebeslut

– Det har varit djävligt roligt att komma hem och det känns som att man börjar komma igång lite. Men det är ett familjebeslut.

– Timrå har varit kanon, de tog emot mig med öppna armar och gjort det djävligt proffsigt och verkligen gett mig chansen att komma tillbaka. Jag är fruktansvärt tacksam över det.

Är det aktuellt med NHL?

– Det är inget jag är intresserad av, det känns som ett avslutat kapitel.

Det ryktas om KHL-intresse?

– Jag har inte fått några konkreta besked därifrån, det kan vara mycket ljud och inget som händer.

Så det står mellan Modo och Timrå?

– Ja, det är så det ligger till. Eller om det skulle dyka upp något annat intresse från öster eller Schweiz, det vet man ju inte. Men samtidigt vet jag inte om det i så fall skulle vara rätt. Man ska nog rikta in sig på vad man vill göra och vad familjen vill göra, det är inte helt lätt det heller.

– Det ska bli kul att komma hem och träffa barnen och så får jag se över hur jag ska göra och ta beslut i slutet av veckan.

ARTIKELN HANDLAR OM