Enström & Modin sänkte ”Monstret”

HOCKEY

Två mål var – och två assist av Enström

Nattens hetaste svensk?

Sedin, Sedin eller Alexander Steen i St Louis–Vancouver.

Nej, nej och nej.

Alla överglänstes klar av Atlantas back Tobias Enström som gjorde fyra poäng (2+2) när Toronto knäcktes på bortais med 6–3.

Foto: Fredrik Modin jublar med Jim Slater efter ett av sina mål.

Inte nog med att Enström slog personligt poängrekord i NHL. Även Fredrik Modin – tillbaka i forna hemmaarenan i Toronto – slog till med två fullträffar för glödheta Atlanta.

En kort resumé av svenskfesten:

1–0 (02.24) Fredrik Modin stod rakt framför Torontos målvakt Jonas Gustavsson och styrde in Ron Hainseys skott från blålinjen.

2–0 (02.52) Bara 28 sekunder senare fick Tobias Enström på en riktig pärla från sitt backläge. Andrew Ladd skymde Gustavsson och pucken gick in högt på plockhandssidan.

3–1 (39.04) Nytt hårt Enström-skott från blålinjen som hittade in i målet. Först trodde alla att Enström gjort målet, men det visade sig att den träffade Fredrik Modin innan den passerade Gustavsson.

5–1 (44.19) Samma läge, men inte ett lika hårt skott. Enströms skott gick dock in bakom Gustavsson som efter detta lite billiga mål ersattes av James Reimer efter att ha släppt in fem mål på 18 skott.

Matchens två bästa

Sedan avslutade Tobias Enström med att få en assist på Andrew Ladds 6–3 i tom kasse.

Totalt 2+2, alltså och ett nytt prydligt personligt NHL-rekord för den 26-årige backen.

Enström blev också vald till matchens första stjärna med Modin strax efter.

– Det är alltid en skön känsla att göra mål. Vi klarade av att vinna även om vi stundtals inte spelade bra, sa Fredrik Modin till AJC.

Det tippade bottenlaget Atlanta parkerar nu på en klar slutspelsplats efter att ha plockat poäng i 14 av de senaste 16 matcherna. Klubben har passerat förhandsfavoriten Washington och ligger tvåa i Eastern Conference med 43 poäng på 35 matcher.

Enligt Thrashers coach Craig Ramsay handlar framgången om kollektivet.

– Vår känsla i omklädningsrummet är att alla involverar sig i offensiven. Vi har ingen utpekad målgörare, ingen utpekad forecheckare. Vi förväntar oss att alla deltar och det är vad vi får, säger Ramsay till nhl.com.

Matchen i St Louis då?

Jo, Alex Steen gjorde ett mål för hemmalaget men Blues föll ändå mot Vancouver med 1–3.

I Canucks noterades – ovanligt nog – ingen av bröderna Sedin för poäng. Däremot passade Mikael Samuelsson mycket snyggt fram Jeff Tambellini till avslutande 3–1 med 1.37 kvar av den tredje perioden.

Lite statistik-nörderi till sist: Aaron Volpatti, 25, gjorde sitt första NHL-mål någonsin när han gav Vancouver ledningen med 1–0.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL