Linköping vann mot Malmö igen

HOCKEY

MALMÖ. Linköping besegrade återigen Malmö – och är SHL:s formstarkaste lag. Niklas Fogström? Han fortsätter med sin udda målsvit.

– Det är helt sjukt, säger veterancentern.

Foto: Niklas Fogström.

I torsdags vann Linköping med 2–0 hemma mot Malmö. Under måndagen möttes lagen i Malmö arena – och Linköping vann igen.

Malmös succélån från allsvenska Pantern, Lars Bryggman, gav hemmalaget ledningen men sen utjämnade Niklas Fogström innan Eddie Larsson och Niklas Persson målade till 2–1 och 3–1. Rhett Rakhshani reducerade med fem minuter kvar, men Linköping höll undan.

– Vi gjorde en bra bortamatch, början av den tredje perioden var bland det bästa vi har gjort på länge. Sen blev det onödigt spännande på slutet, säger Niklas Fogström.

Alla mål mot Malmö

Den 34-årige centern har gjort mål i två raka matcher. Totalt sett har han gjort tre mål den här säsongen – alla mot Malmö.

– Det är helt sjukt, jag kan inte förklara det. Jag har haft lägen i andra matcher också men det blir väl retroaktivt i slutändan, säger han.

Sen försöker han ändå ge en förklaring till sin målsuccé mot skåningarna:

– Jag har alltid tyckt om att spela här, när jag var i allsvenskan spelade jag här och då gick det också bra. Det är väl inte bara tillfälligheter, jag gillar att spela här – och mot Malmö.

Bäst senaste fem

Den här veckan är Linköping på en turné med idel bortamatcher. Formen är god, sett till de fem senaste matcherna leder laget SHL.

– Det är tyvärr en tråkig klyscha, men vi har nött på grundsaker och det börjar ge resultat. Vi släpper in betydligt färre mål nu. Vi försvarar först och anfaller sen.

Malmös tränare Peter Andersson riktade kritik mot sitt lag efter 2–3-förlusten.

– Vi gör för många individuella misstag. Vi har varit jätteförskonade från det innan, men i dag blev det misstag kring egentligen alla målen. Det är synd att vi inte reder ut det, sånt måste man göra bättre, säger Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM