”Bulan” fick ledas ut efter irritationen

Av: Malin Wahlberg, Jon Lundström

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

SKELLEFTEÅ/STOCKHOLM. Tränaren Thomas ”Bulan” Berglund fick föras till sjukhus efter att ha skadat foten mitt under matchen.

Men Brynäs bröt mardrömssviten mot Skellefteå.

– Det är ingen skelettskada, men en rejäl stukning, säger "Bulan" Berglund till Sportbladet.

Brynäs har inte vunnit mot Skellefteå på femton matcher, men nu är sviten bruten.

Laget tvingades dock klara sig utan tränaren Thomas ”Bulan” Berglund. Det var i mitten av den första perioden som tränaren blev irriterad efter en utvisning på Ryan Gunderson. I tumultet vrickade Berglund foten.

Skadan var så allvarlig att han fick ledas ut ur båsen och föras till sjukhus.

– Jag blev så upprörd att jag hoppade och landade fel. Jag missade i stort sett hela matchen och tvingades följa händelserna via mobilen på sjukhuset, säger Berglund, som fick lugnande besked efter röntgen:

– Det är ingen skelettskada, som tur är. Däremot en rejäl stukning. Jag är hårt lindad runt foten nu och det blir nog kryckor en tid framöver.

”Förbaskat skönt”

Tommy Sjödin fick ta plats i båset och tre minuter in i den andra perioden fick han se Jonathan Pudas ge Brynäs ledningen. Skellefteå hade flera chanser att kvittera, bland annat dömdes ett mål bort efter videogranskning och när David Rautios tappade klubba störde Niclas Burström var Skellefteåspelaren rasande att domaren inte dömde straff.

I stället kunde Granström sätta 2-0. Burström fick dock in en reduceringspuck två minuter senare, men det räckte inte och Skellefteå åkte på tredje raka förlusten.

– Förbaskat skönt, fastslår Berglund. Den här segern var oerhört viktig och gör bussresan hem betydligt lättare.

Publicerad: