”På begravningen blev jag chockad”

HOCKEY

Tie Domi i sin självbiografi om hur lagkamraterna i Toronto nobbade Wade Belaks begravning

Foto: TT
Tie Domi.

Tie Domi la hårdhandskarna på hyllan för tio år sedan.

Nu väljer han att fördöma sina tidigare lagkamrater i Toronto Maple Leafs.

I sin självbiografi skriver 46-åringen om hur laget nobbade Wade Belaks begravning efter dennes självmord.

"Det jag såg på Wades begravning var svårt", berättar Domi.

Foto: AP
Wade Belak.

Han var känd som en riktig tuffing.

Wade Belak hade gjort sig ett namn som slagskämpe, men i augusti 2011 hittades han död i ett hotellrum och blev den tredje NHL-fajtern som avled under sommaren.

Tidigare hade Derek Boogard och Rick Rypien drabbats av samma tragiska öde.

– Wade Belak var en fantastisk lagkamrat och vän. Det är en ofattbar tragedi. Våra tankar och kondoleanser går till Wades familj, hans fru och barn, sade Mats Sundin, tidigare lagkamrat med Belak, till Sportbladet då.

Får ingen uppskattning

En annan lagkamrat till tuffingen var Tie Domi, också han en känd som slagskämpe i NHL, och i sin självbiografi ”Shift Work” väljer han att beröra tragedin igen.

"Livet som en slagskämpe är otacksamt. Pressen varar konstant och andra kommer alltid att gå före dig. Du har ett enda jobb att göra och det är inte särskilt glamouröst. Om du ska göra en karriär som slagskämpe måste du vara villig att göra ditt jobb utan att någon visar sin uppskattning" skriver Domi om en NHL-tuffings vardag.

Men i stycket därpå blir han mer känslosam.

"Wade Belak fajtades för många killar i Toronto. Därför blev jag chockad när jag flög ner till Wades begravning i Nashville. Jag insåg, av alla lagkamrater han har haft i Toronto, att det bara var Bryan McCabe, Scott McKay och jag där".

"Jag blev äcklad"

Kapitlet fortsätter:

"Det jag såg på Wades begravning var svårt. Det var en väckarklocka. Wade hade varit den ultimata lagkamraten och ingen behagade att dyka upp. Jag var äcklad".

Tie Domi gjorde över 1 000 NHL-matcher för New York Rangers, Winnipeg Jets men framför allt Toronto Maple Leafs där han spelade i tolv säsonger.

Wade Belak, som blev 35 år gammal, spelade ihop med Domi under sex säsonger mellan 2001-2006.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL