”Shit happens, men det får inte hända”

Av: Erik Karlsson, Jon Lundström

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

Skellefteå/Stockholm. Domarduon Patrik Sjöberg och Sören Persson hamnade i fokus efter missen som avgjorde första SM-finalen.

Nu erkänner de misstaget.

– Det är felaktigt, säger Sören Persson.

Lukas Bengtsson avgjorde final nummer ett, Markus Svensson tvingades utgå skadad – men den person som hamnade mest i fokus efteråt var domaren Sören Persson. Han var den i domarduon som tog den felaktiga utvisningen på Pär Lindholm där Frölunda avgjorde matchen.

Efter matchen kunde Persson bara erkänna misstaget i C More.

– Det är bara att inse att det är vit spelares klubba, det är felaktigt. Marginalerna är inte på min sida. Shit happens, men det får inte hända, säger han.

Till Sportbladet fortsätter han:

– Ibland har man inte marginalerna på sin sida, det har inte jag i dag i alla fall. Jag får i öronen från mina kollegor att det är en jättebra utvisning när vi ser den live, ingen på isen reagerar – men sen rullar man två, tre repriser och då tänker man vänta lite nu vems klubba är högst.

SE OCKSÅ

Läkarens dom: ”Det finns hopp om liv…”

”Ser ut att vara inne”

Den utvisningen var långt ifrån det enda omdiskuterade beslutet i matchen. Bland annat förkunnande man "ej mål" två gånger efter videogranskning. Lurigast var Skellefteås första mål där pucken såg ut att vara inne men det kunde inte bekräftas på tv-bilderna.

Sören Perssons domarkollega Patrik Sjöberg förklarar så här:

– Det är ganska basic, vi har inte sett målet live och Stockholm (situationsrummet) kan inte se och jag har fortfarande inte sett en bild som bevisar att pucken är över linjen. Däremot kan man tycka och man kan tro – men det finns inget bevis och då kan vi inte döma mål, säger Sjöberg.

Publicerad:

LÄS VIDARE