Haugen hjälte: 'Klart det är en egoboost'

Uppdaterad 2016-10-20 | Publicerad 2016-10-19

KARLSTAD. Han har släppt in tre mål på de tre senaste SHL-matcherna.

I kväll räddade Lars Haugen två poäng till Färjestad när han motade 37 skott och höll nollan i straffläggningen.
– Klart det är en egoboost, säger FBK-målvakten.

Följ ämnen

Färjestad knep fjärde raka SHL-segern i går när Djurgården besegrades med 3-2 efter straffar. Lagets utropstecken var målvaken Lars Haugen - igen.

De senaste matcherna har han varit en dominant mellan stolparna. Eller vad sägs om tre insläppta mål på tre matcher och tre räddade straffar.

– Vi har gjort några bra matcher nu på raken och vi drabbas kanske inte av panik i matcherna som vi har gjort innan. Vi har ett gott självförtroende just nu, säger Lars Haugen, målvakt i FBK.

Han fortsätter:

– Jag har inte varit med och tagit fyra raka segrar med Färjestad innan. Det är jätteskönt. Det är det där vi krigar och tränar för varje dag.  

19 skott i första

I första perioden fick Haugen 19 skott på sig, och av dem var det bara en puck som smet förbi. Sedan höll storformen i sig matchen ut. I straffläggningen tog han tre av tre straffar och Juuso Ikonen, Markus Ljungh och Jonthan Davidsson fick alla lämna isen smått frustrerade.

– Jag lyckades läsa av två av straffarna rätt bra. De hade jag hyfsad kontroll på men den sista (Davidssons straff) fastnade jag med skridskon i isen. Det blev lite konstigt men det gick bra ändå.

Hur stor egoboost är det att hålla nollan i en straffläggning?

– Det är jätteviktigt och skönt. Jag gillar straffläggning och jag har alltid varit rätt hyfsad på det.

”Haugen är grym!”

Efter matchen hyllades målvakten av sina lagkamrater.

– Haugen är grym! Han är i en ruggig form just nu men vi har två målvakter som vi har full tillit till. På träningarna så tävlar vi hela tiden. Släpper Haugen in en kasse på där så hånar vi honom och när han nyper ens skott så blir det tvärtom. Det är där allt börjar. Det kanske är en klyscha men det är så man bygger vinnare, säger Magnus Nygren och fortsätter:

– Just nu spelar Haugen med ett stort självförtroende. Det betyder i sin tur mycket för oss utespelare. När han spelar med bravur så smittar det av sig på oss andra. Vi vågar mer. Han är verkligen grym just nu.

Lagkaptenen betonar också vikten av att vinna en match där mycket inte fungerade rent spelmässigt:

– Vi kommer inte be om ursäkt för denna match. Det är lika starkt att vinna en sådan här match, där mycket lite stämmer, som att vinna uppe mot Skellefteå när det mesta stämmer.