Överfall av Rögles poängkung

avErik Karlsson, Stefan Alfelt

HOCKEY

"Bara att gå och duscha"

MALMÖ/STOCKHOLM. Här skämmer Rögles stjärna Jakob Lilja ut sig totalt i ödesderbyt.

En cross-checking i nacken på Jens Olsson gav matchstraff och skickade Olsson till sjukhus med nackkrage.

– Helt jävla vansinnigt, säger Malmös tränare Mats Lusth i Viasat.

Det var mycket på spel när Malmö och Rögle inlede slutspelsserien i allsvenskan med ett hett derby.

Och efter 16,57 rann det över totalt för Rögles forwardsstjärna Jakob Lilja. Först satte han en cross-checking i ryggen på Jens Olsson, sen tog hans sats igen och satte ytterligare en stenhårt i nacken på Olsson som föll till isen.

– Den där är inte snäll alltså. Den är jätteful, det är bara att gå och duscha. Den sitter rakt upp i halsen, säger Viasats expert Leif Strömberg.

”Frustration”

Jakob Lilja fick matchstraff medan Jens Olsson fick en stödkrage runt nacken och bars av isen.

– Han ligger med nackkrage på. Solklart överfall! Det är helt jävla vansinnigt, det måste släppt helt för honom där. Jag vet inte vad fan jag ska säga, säger Malmös tränare Mats Lusth.

Och illdådet straffade sig för Liljas Rögle. Bara 30 sekunder in i powerplayspelet gjorde Tobias Ericsson 1-0 för Malmö.

Bra besked om Olsson

Straffet omvandlades under pågående match från game misconduct till match penalty vilket betyder att en match automatisk avstängning.

Jens Olsson fördes direkt till sjukhus med ambulans. Därifrån kom initialt positiva besked från lagets läkare Henrik Ahlborg. Enligt honom så kan Olsson röra alla kroppsdelar och är fullt klar. Malmöspelare ska röntgas i kväll och ligger förmodligen kvar på sjukhus efter det.

Rögle lyckades sedan vända matchen från 0-2 till 3-2-seger och toppar nu serien.

ARTIKELN HANDLAR OM