David Åslin är klar för Leksand

Publicerad:
Uppdaterad:
David Åslin är klar för Leksand.
Foto: Bildbyrån
David Åslin är klar för Leksand.

HOCKEY

David Åslin tvingades bort från Växjö.

Nu är 25-åringen klar för sin gamla klubb Leksand.

– Nu längtar jag bara efter att få komma hem och sätta igång, säger han.

David Åslin kom till Växjö mitt under säsongen 2012/2013 och skrev på ett kontrakt över två och ett halvt år. Men på tisdagen bröt klubben kontraktet med forwarden.

– Vi känner att vi inte kan erbjuda David vare sig den roll eller den speltid han borde ha. David har hos oss varit begränsad till en mindre produktiv roll och det är i ärlighetens namn inte helt rätt för honom, sa sportchef Henrik Evertsson.

”Helt underbart”

Nu är Åslin klar för sin gamla klubb Leksand.

– David har varit borta från Leksand under några säsonger nu, och har hunnit mogna en hel del i sitt spel. Han är en väldigt skridskostark forward med ett stort hjärta för föreningen, och jag är väldigt glad för att han ansluter till truppen, säger sportchefen Tommy Salo i ett pressmeddelande.

Även Åslin är glad över att komma Leksand.

– Det här känns verkligen helt underbart. Jag har haft en lite speciell situation i Växjö, och inte riktigt fått den rollen som jag är bra på. Nu känns det hur bra som helst att äntligen få komma hem till Leksand igen. Jag har haft en del erbjudanden från andra klubbar också, men har hela tiden känt att det är i Leksand jag vill spela. Jag är jätteglad för att det löste sig, och nu längtar jag bara efter att få komma hem och sätta i gång, säger han.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN