Leksands IF

Myrén, 23, lägger av

Av: 

Robert Rosén

Klara Myrén.
Klara Myrén.

HOCKEY

2010 fanns Klara Myrén med i damkronornas OS-trupp. Nu meddelar hon att hon väljer att avsluta karriären - enbart 23 år gammal.

– Det finns så mycket annat i livet än ishockey, säger Klara Myrén till hockeysverige.se

Klara Myrén med ett förflutet i Leksands IF och som en del av damkronornas trupp i OS i Vancouver 2010 meddelar att hon väljer att avsluta karriären. Anledningen till att 23-åringen tagit detta beslut är hon kommit fram till att det finns andra prioriteringar i livet.

– Jag älskade idrotten och spelet på isen då jag brann för ishockey, men jag brinner inte för hockey längre och jag prioriterar andra saker nu. Det finns så mycket annat i livet än ishockey, säger Klara Myrén för hockeysverige.se.

Tackade nej till OS

Forwarden har de senaste säsongerna spelat collegehockey hos University of Vermont och valde att tacka nej till spel i OS i Sotji 2014. Höjdpunkten i karriären är dock OS-deltagandet fyra år tidigare.

– Definitivt OS i Vancouver 2010. Allt från invigningen, boendet i OS-byn till att kolla på herrarnas hockeyfinal är något av det största en hockeyspelare kan uppleva. Att det dessutom var i hockeyns hemland, Kanada, gjorde det hela bara ännu större.

Klara Myrén uppger för hockeysverige.se att Leif Boork var i kontakt med henne under hösten men att hon då deklarerat att hon inte var intresserad av en landslagsplats.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Leksands IF

Damkronorna