Myrén, 23, lägger av

Foto: TT
Klara Myrén.

avRobert Rosén

HOCKEY

2010 fanns Klara Myrén med i damkronornas OS-trupp. Nu meddelar hon att hon väljer att avsluta karriären - enbart 23 år gammal.

– Det finns så mycket annat i livet än ishockey, säger Klara Myrén till hockeysverige.se

Klara Myrén med ett förflutet i Leksands IF och som en del av damkronornas trupp i OS i Vancouver 2010 meddelar att hon väljer att avsluta karriären. Anledningen till att 23-åringen tagit detta beslut är hon kommit fram till att det finns andra prioriteringar i livet.

– Jag älskade idrotten och spelet på isen då jag brann för ishockey, men jag brinner inte för hockey längre och jag prioriterar andra saker nu. Det finns så mycket annat i livet än ishockey, säger Klara Myrén för hockeysverige.se.

Tackade nej till OS

Forwarden har de senaste säsongerna spelat collegehockey hos University of Vermont och valde att tacka nej till spel i OS i Sotji 2014. Höjdpunkten i karriären är dock OS-deltagandet fyra år tidigare.

– Definitivt OS i Vancouver 2010. Allt från invigningen, boendet i OS-byn till att kolla på herrarnas hockeyfinal är något av det största en hockeyspelare kan uppleva. Att det dessutom var i hockeyns hemland, Kanada, gjorde det hela bara ännu större.

Klara Myrén uppger för hockeysverige.se att Leif Boork var i kontakt med henne under hösten men att hon då deklarerat att hon inte var intresserad av en landslagsplats.

ARTIKELN HANDLAR OM