Klassisk Sedin-show avgjorde för Canucks

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

”Vi hade nog inte orkat backchecka”

NEW YORK. Det slutade med klassisk Sedin Show när gamla rivalerna Chicago och Vancouver drabbade samman i United Center i natt.

Henrik passade Daniel, Daniel passade Henrik, Henrik passade tillbaka till Daniel – och så tryckte Daniel in den avgörande 5-4-pucken.

– Väldigt skönt. Vi gjorde vår kanske bästa match på säsongen så det hade varit tungt att förlora, säger övertidshjälten till Sportbladet.

Vancouver firar efter att Daniel Sedin (uppe till vänster) satt 5-4 på övertid.
Foto: AP
Vancouver firar efter att Daniel Sedin (uppe till vänster) satt 5-4 på övertid.

Den gängse uppfattningen är att rivaliteten mellan Chicago och Vancouver – som började stegra under episka slutspelsserier 2009, 2010 och 2011 – avtagit på senare år, men så såg det inte alls ut i United Center i natt.

De gamla antagonisterna gick upp i en klassisk holmgång, komplett med tydlig playoff-känsla och blodtryckshöjande dramatik.

Canucks, som spelade osedvanligt inspirerat, hade ledningen med 3-1 efter två perioder och var även uppe i 4-2-ledning när drygt två minuter återstod – sedan Daniel Sedin smackat in det första av sina två mål för kvällen – men under en ursinnig forcering precis i slutet kom Blackhawks ikapp.

”Förstås inte så lyckat”

– Ja, jag tycker vi gjorde vår kanske bästa match på hela säsongen. Vi spelade riktigt stabilt i 60 minuter, säger Daniel Sedin när vi når honom efteråt.

– Sedan tappade vi i och för sig den där tvåmålsledningen i slutet och det var förstås inte så lyckat, men Chicago är en väldigt svår motståndare som aldrig ger upp.

Nå, till slut fick gästerna fira ändå.

För en och tjugo in i övertidsperioden tog Daniel och tvillingbrorsan över showen. De snurrade runt i Hawks-zonen som i fornstora dagar, passade varandra flera gånger – och till slut stod ”Danne” framför målgården, fick pucken på klubbladet och snärtade in den bakom Corey Crawford.

”Ett väldigt långt byte”

– Jo, jag visste att pucken skulle komma där och det var aldrig någon tvekan. Det kan bli sådär, det är ju fyra mot fyra i övertidsperioden, så vi får mer ytor. Men det var tur att det blev mål där, för det var ett väldigt långt byte och vi hade nog inte orkat backchecka, säger matchhjälten.

– Naturligtvis var det skönt, vi är ju verkligen med i racet och behöver alla poäng. Men framförallt var det skönt för att vi hade gjort en sån match. Om man spelar så bra och ändå får stryk kan det bli tungt för laget.

Eddie Läck vaktade kassen åt Vancouver och stoppade hela 37 skott.

Publicerad: