Efter nackskadan – nu slutar Warg

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Fredrik Warg.
Foto: BILDBYRÅN
Fredrik Warg.

En nackskada avslutade förra säsongen i förtid.

Nu ger Fredrik Warg, 35, upp hoppet om att göra comeback.

"Måste inse att min karriär som hockeyspelare är över", skriver han på Twitter.

Det var under en period i början av 2014 när han hade ett korttidskontrakt med Brynäs som olyckan var framme. I en match mot AIK ådrog sig Fredrik Warg en nackfraktur som tvingade honom att lägga ner säsongen.

I åtta veckor fick han ha nacken fixerad i en nackkrage och efter det har han kämpat för att komma tillbaka.

– Absolut. Jag har målet att det ska fungera och kännas bra. Man får helt enkelt testa och se, men jag är positiv, sa Warg i augusti då han hoppades på ett provspel och senare ett nytt kontrakt.

Men nu ger alltså den trefaldiga SM-silvermedaljören upp försöken.

"Kämpat många månader för att ta mig tillbaka till rinken efter nackskadan, men måste inse att min karriär som hockeyspelare är över.

Vill därför tacka allt och alla som har haft med min karriär att göra, vänner och ovänner. Fantastiska minnen för livet!!”, skriver han på Twitter.

Tysk mästare

Warg påbörjade sin elitkarriär i Modo och gick sedan via Timrå, tillbaka till Modo till Skellefteå där han var lagkapten under silversäsongen 2010/11.

Efter en tid i Dinamo Riga, i KHL, spelade han i Rögle ERC Ingolstadt (där han blev tysk mästare) och Brynäs innan karriären alltså kom till ett abrupt slut.

Under tiden Warg har försökt komma tillbaka har han jobbat både för Mittmedia-tidningarna och Eurosport som hockeyexpert.

Publicerad: