Tre Kronor

”Suttit ner hos förbundet och pratat om händelsen”

Av: 

Hans Abrahamsson

HOCKEY

Nu har förbundskapten Pär Mårts rensat luften med sin assistent Rikard Grönborg.

– Vi har suttit ner hos ishockeyförbundet och pratat ut om det som hände, säger Mårts.

Det var efter den första perioden i JVM-semifinalen mot Ryssland som Pär Mårts i SVT hade synpunkter på hur det svenska laget uppträdde både på och utanför isen.

– Jag tycker vi känns mer omogna än de andra nationerna på något sätt, både kroppsligen och allting. Det är mer lekstuga, inte på isen kanske men runtikring, och det tycker jag syns på isen i dag, sa Mårts.

Ett uttalanden som skapade irritation hos den svenska lagledningen och som Mårts ångrade i efterhand.

Nu ska Mårts och juniorkronornas förbundskapten Rikard Grönborg jobba tillsammans igen. Grönborg har varit assisterande förbundskapten i Tre Kronor under snart tre år och i helgen står han i båset under de två landskamperna mot Finland.

Pratade ut om uttalandet

Efter Junior-VM satte sig Mårts ner med Grönborg för att snacka ut om det som hände under junior-VM i Toronto.

– Ja, vi har suttit ner och pratat. Det var skönt för honom att höra min förklaring, vad min intention var och vad jag menade. Det är så när man är i hettan och så står det något som man funderar på och inte riktigt får förklarat, säger Mårts.

Grönborg tog lite illa vid sig?

– Ja, det är klart att man kanske gör. Just rubrikerna funderade jag också på. Men det är naturligt om man är i stressen där (i Toronto) och han läser något som jag har sagt som man inte riktigt vet vad det är. Så det var bra att han fick en förklaring på det.

Känns det som ni lagt det bakom er?

– Vi har pratat om att det kommer hända fler gånger. Vi är människor och vi är olika. Ofta är vi i direktsändning och det är inte alltid man får till det som man vill. Det får vi överleva på något sätt, sedan att vi är ärliga med varandra och det tycker jag vi är.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Tre Kronor