”Doug borde hålla sin mun stängd”

HOCKEY

San Jose Sharks general manager, Doug Wilson, förklarade varför han valde att peta Joe Thornton som lagkapten.

Nu går veterancentern till motattack och anklagar Wilson för att ljuga.

– Jag tycker att Doug borde hålla sin mun stängd, säger Thornton till San Jose Mercury News.

Efter fyra säsonger som lagkapten i San Jose Sharks blev Joe Thornton av med det ärofyllda uppdraget efter slutspelsfiaskot mot Los Angeles Kings förra våren. I stället har veterancentern varit en av fyra alternerande kaptener den här säsongen.

På ett möte med 350 säsongskortsinnehavare förklarade San Jose Sharks general manager, Doug Wilson, varför Thornton petades som lagkapten.

– Han bryr sig så mycket om spelet. Anledning till att vi tog av honom ”C:et”… han bär lagets vikt på sina axlar och har ett så stort hjärta att när han blir stressad så går han till angrepp mot folk och det påverkar dem, sa Wilson enligt San Jose Mercury News och fortsatte:

– Jag kände att pressen och stressen påverkade Joe. Jag satte mig ned med honom och sa att vi behöver andra spelare som kliver fram och delar det med honom. Ledarskap i den här ligan är en sak man delar i gruppen, det är inte en kille. Det säger mycket om Joe. Han förstod det. Han gillade det inte, men han förstod det.

”Han måste sluta ljuga”

Wilsons ord togs inte emot väl av Thornton och 35-åringen anklagar sin general manager för att ljuga.

– Jag tycker Doug helt enkelt borde hålla sin mun stängd. Jag tycker att det är slutsaten. Allt jag har att säga är att jag jobbat hårt varje dag. Jag har inte tagit några uppehåll. Han måste sluta ljuga och hålla sin mun stängd, säger Joe Thornton.

Wilson har avböjt att kommentera Thorntons utspel, enligt CSN Bay Arena, men säger att det inte finns något problem mellan dem.

– Om han har något han vill ta upp vet han precis var jag är och jag pratar gärna med honom. Det finns inget problem här. Jag fick en fråga på ett möte med våra säsongskortinnehavare och mitt ansvar var att göra mitt jobb och berätta sanningen för dem. Det var ingenting jag inte sagt förut, säger Wilson till CSN Bay Area.

Tidpunkten för konflikten är sämsta tänkbara. Med 14 matcher kvar av NHL:s grundserie har San Jose tre poäng upp till slutspelsstrecket och har visat upp fin form på slutet med fyra segrar på de fem senaste matcherna.

Thornton är tvåa i den interna poängligan med 57 poäng på 64 matcher. Förra säsongen skrev centern på ett nytt treårskontrakt med klubben värt 6,75 miljoner dollar (cirka 58 miljoner kronor) per säsong.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL