SSK-succé i powerplay

HOCKEY

AIK kollapsade – släppte in fem mål i powerplay

AIK:s Eric Norin fick matchstraff i slutet av första perioden.

Då högg Södertälje – och skickade in fyra mål i rad.

– Det var skönt, konstaterar Jacob Dahlström, som gjorde mål med en sekund kvar av perioden.

Södertälje tog en komfortabel revansch mot AIK i kväll och vann med hela 6-2 i Gnesta.

James Sixsmith inledde målskyttet innan Fredik Hynning hittade in till Patric Blomdahl framför mål, som skickade in kvitteringen för AIK.

Men när AIK:s Eric Norin tryckte dit en bentackling på Södertäljes Erik Lindhangen och fick matchstraff tog Södertälje över.

Bouchard tvåmålsskytt

Under de efterföljande fem minuterna i numerärt överläge skickade Södertälje in inte mindre än fyra mål. Francois Bouchard stänkte in både mål nummer två och tre, innan bröderna Ahlström bjöd på vackert samarbete och Victor Ahlström kunde sätta 4-1.

Med en sekund kvar av perioden utökade sedan Jacob Dahlström till 5-1 efter assist av Robert Carlsson.

– Jag såg att det bara var några sekunder kvar av perioden och att Robban kom in snabbt. Jag stack in framför mål och han skickade in pucken, jag tror att målet kom med en sekund kvar. Det var skönt, säger han och skrattar.

Oscar Ahlström gjorde Södertäljes sjätte mål och Victor Ekarv satte reduceringen för AIK. Totalt gjorde Södertälje hela fem mål i powerplay.

Tränade powerplay

Framgångsreceptet bakom succén?

– Vi körde lite powerplay på träningen i morse. Det verkar ha gjort susen. Det var kul med revansch, vi torskade ju mot dem sist. Vi fick en bra start direkt i dag och åkte mycket skridskor. Det var skönt, säger Jacob Dahlström.

ARTIKELN HANDLAR OM