Erik Karlsson ska förhöras efter hårda tacklingen

Svenske stjärnan kan straffas: ”Hoppas han är okej”

avPer Bjurman

NEW YORK. Erik Karlsson riskerar en avstängning.

Han kommer under söndagen att förhöras för tacklingen som släckte lyset för LA Kings-forwarden Austin Wagner.

– Men det var en axel-mot-axel-tackling, säger den småländske backstjärnan.

Det var i andra perioden i San Joses hemmamöte med LA Kings Erik Karlsson satte in en sällsynt ”open ice”-propp så Austin Wagner, 21-årig rookie i Kings fjärdekedja, tvingades lämna isen alldeles groggy.

Tacklingen renderade ingen utvisning, men blev omedelbart föremål för hetsiga diskussioner – och efteråt står det klart att Erik riskerar att bli avstängd.

”Han åker in i mig”

”Department of Player Safety” – NHL:s motsvarighet till Disciplinnämnden – har begärt telefonförhör under söndagen och det brukar indikera någon form av bestraffning, troligen avstängning i en eller två matcher.

Felaktigt, lär den 28-årige smålänningen – som aldrig tidigare straffats – i så fall tycka.

– Det var en av de där situationerna, jag försöker täppa till en lucka och han åker i princip in i mig, säger han till The Athletic.

Kovaltjuk hjälte för Kings

– Vi krockade axel-mot-axel, men tyvärr föll han hårt och kunde inte spela mer. Jag hoppas han är okej, men det var en vanlig hockeysituation.

Erik – som stått stått för poäng i tio av de senaste Sharks-matcherna och verkligen börjat leva upp till syn hajp igen – utmärkte sig på fler sätt under den kaliforniska duellen.

Han stod för två assist, inklusive till det 22-mål Joe Pavelski styrde in med en halvminut kvar.

Därmed räddade de poäng åt hajarna – som till slut dock fick se sig besegrade när Ilia Kovaltjuk stänkte in sitt andra mål för kvällen på övertid.

ARTIKELN HANDLAR OM