NHL

Landeskog i kapp Forsbergs med nytt mål: ”Ska ge honom en match”

Svenske lagkaptenen målskytt igen för Colorado Avalanche

Av: 

Per Bjurman

Foto: Ross D. Franklin / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

HOCKEY

NEW YORK. Kompisen Mikko Rantanen stod för två nya poäng och ryckte i toppen av poängligan.

Och samtidigt gjorde Gabriel Landeskog själv sitt 14:e mål för säsongen när Colorado körde över Arizona i natt – och därmed går han ikapp Filip Forsberg i toppen av svenska målligan.

– Jaså, det hade jag inte riktigt koll på. Men Filip gör ju alltid mycket mål så jag får se till att ge honom en match, säger Colorado-kaptenen till Sportbladet efter 5-1-segern.

Det blev inte mycket till drama i Gila River Arena i Glendale utanför Phoenix i natt. 

Avalanche var helt enkelt numret större än Coyotes och vann med 5-1 – avstannande.

– Fast de kom ut starkt och spelade väldigt bra första fem minuterna, säger Gabriel Landeskog när vi talar med honom en timme efter slutsignalen.

– Sedan gjorde vi två mål i samma numerära underläge och det är klart att luften gick ur dem lite grann i det läget. Och sedan tog vi bara över.

”Ett underbart flow just nu”

Som vanligt var förstakedjan ”Gabbe” bildar med Mikko Rantanen och Nathan MacKinnon inblandad i det mesta. Rantanen svarade till exempel för ytterligare två poäng, varmed han rycker ifrån Connor McDavid i toppen av poängligan.

– Han har ett så underbart ”flow” just nu. Och samtidigt är han samma ödmjuka kille som vanligt och fortsätter jobba lika hårt. Det är det som är så härligt att se, fortsätter kapten Landeskog.

Som även han bidrog med två poäng; först framspelningen till Mikkos mål – och sedan en egen fullträff i slutet. Det var hans fjortonde strut för säsongen och med det delar han och Filip Forsberg på ledningen i svenska målligan.

– Jaså, det hade jag inte riktigt koll på. Men Filip gör ju alltid mycket mål så jag får se till att ge honom en riktig match.

Publisert:

LÄS VIDARE

Rakell avgjorde – med sitt 100:e mål

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Colorado Avalanche

Gabriel Landeskog

Mikko Rantanen