Vändningen – klubbikonen stannar

Av: Simon Norberg

Publicerad:
Foto: Adam Ihse / TT / TT NYHETSBYRÅN

För två veckor sedan stod det klart att Jimmie Ericsson och Skellefteå skulle gå skilda vägar.

Nu kommer vändningen.

I dag förlängde klubben kontraktet med 38-åringen.

Den 2 juli kom beskedet att Skellefteå AIK:s förhandlingar med klubbikonen Jimmie Ericsson hade strandat och att 38-åringen skulle lämna klubben.

– Lönen spelar roll, men den är långt ifrån prio ett. Problemet i det här fallet var att man inte värdesätter min kapacitet och vill ha mig i den roll som jag själv kan se mig i. Vi har helt enkelt haft olika syn på hur man ser på mig, sa Ericsson då.

13 forward in

Nu kommer vändningen.

I dag presenterade Skellefteå en ettårig kontraktsförlängning med spelaren som därmed går in på sin 15:e säsong med klubben.

– Han (sportchef Mikael Lindgren) uttryckte att de ser mig som en viktig pusselbit i laget, vilket jag inte har känt under tidigare samtal. Därför var det nej innan. Jag vill ändå känna att jag inte bara spelar på gamla meriter och att jag har varit med länge utan mer att man verkligen vill ha mig. Och det har jag känt nu, säger Jimmie Ericsson till Hockeynews.

Med Ericsson klar står västerbottningarna nu med två målvakter, åtta backar och 13 forwards.

– Båda parter var intresserade av att hitta en lösning, så det känns bra när vi äntligen gjort det. Att få med Jimmie på tåget gör att vi nu fyller på med ytterligare en spetsspelare som kommer att vara oerhört viktig för laget både på och utanför isen, säger Mikael Lindgren i ett pressmeddelande.


GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!