Hedman: ”Enormt nervöst”

Foto: John Locher / TT / NTB Scanpix

avPer Bjurman

HOCKEY

LAS VEGAS. I natt kan Victor Hedman bli utsedd till NHL:s bäste back. 

En stor ära, förstås.

Men lite skrämmande också.

– Ja, för då måste jag gå upp på scenen och hålla tal och att prata inför folk är nog det värsta jag vet. Men det får väl gå i så fall, säger han med ett leende.

I natt hålls NHL:s årliga Award-gala på Hard Rock Hotel i Las Vegas – och Victor Hedman är en av stjärnorna som står i fokus i neonskenet i det galna spelmekkat.

Han är nominerad  för en Norris Trophy – priset till ligans bäste back – och de flesta tror att han följer Nicklas Lidström och Erik Karlsson i spåren och vinner.

– Nja, det vet inte. Jag tar inte alls ut något i förskott, säger den 27-årige ångermanlänningen när han möter svensk media dagen före festligheterna.

Foto: Ben Nelms / TT / NTB Scanpix

– Jag tycker det är en stor ära bara att vara nominerad med PK Subban och Drew Doughty. Det är fantastiskt bra hockeyspelare som jag tycker att jag lär mig saker av varje dag.

Det råder dock ingen tvekan om att ”Vigge” – som var nominerad för en Norris även ifjol – skulle värdera en vinst väldigt högt.

– Såklart. Det vore sjukt stort, jag skulle se det som helt fantastiskt att vinna som tredje svensk efter ”Lidas” och Erik, särskilt som jag och Erik är så nära varandra.

”Är ju mina idoler”

Ett problem bara:

Han måste i så fall gå upp på scenen och hålla ett tacktal.

– Mm, jag har förberett en liten grej, men det känner jag enorm nervositet inför. Att prata inför folk är nog det värsta jag vet, säger han medan nämnde PK Subban sveper förbi med ett glatt ”Vic, you look great, as always”.

– Men om det nu är en gång och i ett sånt här sammanhang, får det väl gå.

Om inte annat kan han fråga kompisarna Daniel och Henrik Sedin om råd.

De är också i Vegas, nominerade för välgörenhetspriset King Clancy, och har hållit den sortens tal tidigare.

– Det är helt otroligt att vi är tre stycken från Ångermanland som är med på det här eventet på samma gång, tycker Victor.

– De var ju mina idoler när jag växte upp, jag såg verkligen upp till dem. Och nu är vi här. Det är nästan så man inte tror att det är sant.

Svenskarna som vunnit NHL:s poängliga 00:18
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL