Malmöspelare gav sig på ispojke – fick matchstraff

I normala fall brukar ett powerbreak i SHL vara lugna i historier.

Men i mötet mellan Mora och Malmö hamnade Jens Olsson i bråk med en av ispojkarna och fick lämna matchen med matchstraff.

– Det brann till i huvudet på mig och jag var förbannad på sättet han gjorde det, säger Jens Olsson till C More.

I normala fall brukar powerbreak i SHL innebära ett enda stort gäspande där pulsen går ner på både spelare, ledare och publik.

Men när Mora och Malmö möttes i Jalas Arena var det andra bullar.

I tredje periodens powerbreak kom en av funktionärerna mot Malmös bås och skulle skrapa isen där backen Jens Olsson stod.

Problemet var bara att backen inte flyttade på sig, något som fick ispojken att reagera genom att skyffla till mot Olssons skridskor.

”Brann till i huvudet”

Spelaren svarade genom att knuffa till pojken, som var i 14–15-års åldern, och helt plötsligt var gruffet igång.

Anton Mylläri kom till undsättning för att plocka bort sin lagkamrat samtidigt som Moraspelare åkte dit.

– Jag tar tag i hans armar på sidan och ifrågasätter hans beteende. Det kanske inte var det klokaste, men man blev lite fundersam på hans agerande där ute även om det är en ungdom. Det brann till i huvudet på mig och jag var förbannad på sättet han gjorde det, han gjorde samma i första perioden. Hade jag kunnat ha det ogjort hade det varit det bästa. Nu hände det och jag får väl inte göra så nästa gång, säger Jens Olsson.

Det hela slutade med att Jens Olsson fick matchstraff.

”Blev tagna på sängen”

Men för domarna Wolmer Edqvist och Daniel Winge var situationen inte helt lätt att reda ut.

Ligans domarbas Ulf Rönnmark förklarar läget för Sportbladet.

– Domarna på plats har tillämpat regel 140, vilket innebär match penalty och en match automatisk avstängning i och med att man inte får ge sig på funktionärer eller publik, vilket domarna på plats har tolkat det som. Vi kommer ha ett möte och en diskussion kring det här imorgon för att reda ut om domarna valt en regel och straff som är rätt tillämpad för det här. Är regeltolkningen felaktig måste vi korrigera. Det är en förbaskat udda situation som man får reglera i efterhand, säger domarbasen och fortsätter.

– Man behöver inte vara Einstein för att se att det är killen som skapar situationen genom att köra på skridskorna på Jens Olsson, med det sagt är det inte rätt av Jens att köra på killen. Systemet gör ctrl, alt, delete. Tänk att det kan dyka upp sådana här nya situationer efter 30 år i branschen. Vi blev lite tagna på sängen.

Matchen vann Mora med 2–1 efter att alla mål fallit i den första perioden. Stor matchhjälte blev Matt Bailey som gjorde sin första poäng på åtta matcher.

Andreas Hägglund som är ungdomstränare i Mora IK såg situationen vid Malmöbåset. Han är inte imponerad av Jens Olssons agerande.

– Jag har pratat med föräldern och personen i fråga. Pojkarna har vid upprepade tillfällen bett Malmöspelarna att flytta på sig, vad jag hört från dem. Sedan blev det en incident vid båset och jag kan tycka att det aldrig är okej att ge sig på en 14-15-årig kille, säger han till Hockeypuls.

Resultatservice

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!