Toronto vill att Renberg spelar med Sundin

Publicerad:
Uppdaterad:

Luleåspelaren ger besked inom de närmaste dagarna

Toronto har fått tillåtelse av Phoenix att prata kontrakt med Mikael Renberg.

Klubben vill ha Renberg i samma kedja som Mats Sundin och Gary Roberts.

- Om Renberg är intresserad så får Leafs givetvis kontakta mig för att gör en affär, säger Phoenix general manager Cliff Fletcher.

Mikael Renberg är på väg tillbaka till NHL. Phoenix Coyotes har rättigheterna till Luleå-spelaren, men klubben är intresserad av att byta bort honom.

Toronto Maple Leafs vill att Mikael Renberg spelar i klubben och har begärt tillstånd av Phoenix att prata kontrakt med svensken.

- Toronto vill undersöka om Renberg är intresserad av att spela tillsammans med Sundin, säger Cliff Fletcher till Toronto Sun.

"Micke funderar på alternativen"

Mikael Renberg har fortfarande inte bestämt sig för om han ska göra en ny NHL-satsning. Han är nyligen hemkommen till Piteå från en semester på Kreta.

- Inom de närmaste dagarna ska han lämna besked. Micke funderar som bäst på alternativen, säger pappa Bo Renberg.

Nu när Toronto vill ha Mikael Renberg talar mycket för att han lämnar elitserien för NHL.

- Att spela i Toronto vore fruktansvärt stort. Det är ju inte vilken förening som helst, har han tidigare sagt till Sportbladet.

Bytesaffär med Phoenix?

Nu är intresset ömsesidigt.

- Toronto får höra av sig så ska vi prata mer. Vi har fortfarande inte diskuterat några namn, säger Cliff Fletcher på frågan om vad Phoenix vill ha i utbyte mot Mikael Renberg.

Två namn som nämns är ryssen Sergei Berezin och tjecken Tomas Kaberle. Även Jonas Höglund finns med i diskussionerna - om inte affären med Boston blir av.

Klart är i alla fall att Toronto vill göra allt för att få Mikael Renbergs namn på ett kontrakt. Klubben tror att han skulle passa perfekt i en kedja med lagkaptenen Mats Sundin och Gary Roberts.

Patrik Thornéus

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!