Djurgårdens avbräck – Vejdemo lämnar

Publicerad 2018-06-04

Lukas Vejdemo har bestämt sig för att satsa mot NHL redan i höst.

Därmed ser han ut att vara förlorad för Djurgården till kommande säsong.

– Det är klart att vi alla hade önskat oss att Lukas hade varit kvar, säger tränaren Robert Ohlsson till Hockeynews.

Tidigare i vår skrev Djurgårdens Lukas Vejdemo på ett tvåårigt rookiekontrakt med Montreal Canadiens.

Nu har 22-åringen meddelat Stockholmsklubben att han till hösten kommer att satsa för att ta en plats i NHL-laget.

– Han har bestämt sig för att göra en satsning mot Montreal, så han blir inte riktigt i våra tankar. Sedan om han återvänder, ja då är han välkommen. Men han gör sin resa, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson till Hockeynews.

Troligtvis blir Vejdemo kvar i Nordamerika även om han skulle hamna i farmarligan AHL.

– Det lutar åt det, det får du ta med Lukas själv, men det lutar åt att han verkligen vill göra ett försök åt Nordamerika, så har jag tolkat det. Min känsla är inte att han kommer att stå hos oss om han missar maincampen där borta utan han verkar vilja försöka slå sig in till NHL, säger Djurgårdscoachen Robert Ohlsson

”Bättre än att han går till konkurrenter”

Lukas Vejdemo gjorde under den gångna säsongen 22 poäng i SHL (tio mål och tolv assist) på 47 matcher vilket var en personlig toppnotering för centern.

– Det är klart att vi alla hade önskat oss att Lukas hade varit kvar, men samtidigt känner han att han är så pass duktig och så pass redo att ta en plats i Montreal och då får man respektera det. Det är väl någonstans roligt som förening att de går vidare mot drömmen. Det tycker jag är roligare att de går åt det hållet än att de flyttar till en konkurrerande verksamhet, säger Robert Ohlsson.

Kvar på positionen har Ohlsson nu Andreas Engqvist, Jacob Josefson, Marcus Davidsson och Sebastian Strandberg att tillgå.